Skijanje

Zubčić 23. u prvoj vožnji veleslaloma za Vitrancov kup

Hina



Hrvatski skijaški reprezentativac Filip Zubčić završio je prvu vožnju subotnjeg veleslaloma u Kranjskoj Gori na 23. mjestu, zaostavši za vodećim Austrijancem Marcelom Hirscherom 3.15 sekundi, a u svom debitantskom nastupu u Svjetskom kupu 17-godišnji Samuel Kolega je osvojio 43. mjesto u prvoj vožnji sa 7.04 sekunde zaostatka. 


Za razliku od utrke održane u petak, koja je vožena na skraćenoj stazi i u idealnim vremenskim uvjetima, najbolje alpince svijeta u veleslalomu u subotu je dočekala susnježica i zaleđena staza Podkoren u svojoj punoj dužini. U takvim se uvjetima najbolje snašao vodeći skijaš svijeta, Austrijanac Marcel Hirscher koji je jedini do cilja došao za manje od jedne minute i 14 sekundi (1:13.92).


Na drugom mjestu je Francuz Alexis Pinturault (+0.42), pobjednik posljednje četiri veleslalomske utrke za Svjetski kup, a treći je bio Nijemac Felix Neurether (+0.65).




Filip Zubčić, koji u petak nije završio prvu vožnju, u subotu se odlučio skijati s nešto manje rizika pa je za Hirscherom zaostao 3.15 sekundi, što je bilo dovoljno za 23. mjesto. Zubčić će u drugoj vožnji pokušati popraviti svoj plasman i dohvatiti 25. mjesto u ukupnom redoslijedu veleslalomaša, što bi mu donijelo nastup na završnici Svjetskog kupa u St. Moritzu. Uoči ove utrke Zubčić je bio na 27. mjestu sa 78 bodova, a od 25. Austrijanca Rolanda Leitingera dijelilo ga je 18 bodova. Dobra vijest za Zubčića je da je Austrijanac promašio jedna vrata, zbog čega je diskvalificiran.


Osim Zubčića, u subotu je po prvi put u Svjetskom kupu nastupio i 17-godišnji Samuel Kolega, koji je osvojio 43. mjesto od 44 skijaša koji su završili prvu vožnju, a za Hirscherom je zaostao 7.04 sekunde.


Druga vožnja je na programu u 12.30 sati.