Marin Ercegović

Zasada ništa od povratka kući u Rijeku jer su svi letovi prema Europi otkazani

Marin Ercegović

Marin Ercegović

Diljem SAD-a je sve zatvoreno, na snazi su postrožene mjere opreza jer se koronavirus jako širi i svakog je dana sve veći broj oboljelih - poručuje riječki plivač.



RIJEKA Marin Ercegović jedan je od niza hrvatskih sportaša koji su »zaglavili« u SAD-u. Plivač Primorja Croatia osiguranja student je sveučilišta u Arizoni, a iako su mu zbog pandemije koronavirusa otkazani treninzi i predavanja nije se vratio kući u Rijeku.


– Situacija je jako zanimljiva, zasada ništa od povratka kući jer su otkazani svi letovi, a vidjet ćemo što će biti kad se situacija malo smiri – rekao je Marin Ercegović. – Predsjednik Donald Trump još je prije nekoliko dana proglasio izvanredno stanje, otkazani su svi događaji, čak i sva sportska natjecanja u najvećim svjetskim ligama. Mislim da to dovoljno govori o ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazi cijeli svijet.


Marin Ercegović od srijede ima online predavanja, ono što mu posebno nedostaje su plivački treninzi, ali i natjecanja. Pogotovo što se nadao da je pred njim dobra sezona, nakon što je na prvenstvu u Washingtonu osvojio brončano odličje u utrci na 100 jardi slobodno (42.31), dok je na 50 jardi slobodni bio četvrti (19.41).




– Diljem SAD-a je sve zatvoreno, na snazi su postrožene mjere opreza jer se koronavirus jako širi i svakog je dana sve veći broj oboljelih. S jedne je strane zanimljivo pratiti situaciju i gledati kako sve staje, ali nikome u ovoj situaciji nije lako. Neki moji prijatelji s fakulteta su uspjeli otići svojim kućama, neki su, poput mene, ostali. Najteže je definitivno onima koji studiraju kemiju i imaju praksu, ali tko zna dokad će i to potrajati. Svim sportašima najteže definitivno pada činjenica da ne možemo trenirati i što su nam otkazana natjecanja, pogotovo državno prvenstvo, za koje smo se svi spremali i imali velike ambicije, ali u ovoj je situaciji ipak najvažnije da svi ostanemo zdravi – zaključio je Marin Ercegović.