LEN kup

Vukičević prije Ferencvarosa: Nismo se predali

Igor Duvnjak

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« jučer su autobusom krenuli u Budimpeštu, na uzvrat četvrtfinala LEN Kupa kod »Ferencvarosa« (16 sati), koji je opravdao ulogu favorita već u Rijeci, kada je pobijedio 13:9. Riječka momčad se kompletirala tek u četvrtak, kada su se trener Igor Pezelj te Ante Vukičević, Cosmin Radu i Maroš Tkač vratili poslije reprezentativnih akcija. Momčad je bez ozlijeđenog kapetana Ivana Buljubašića.


– Čovjek se navikne da se putuje, prošle sezone je putovanja bilo i više. Bili smo više na putu nego u Rijeci, išlo se iz aviona u autobus i obratno. Umoriš se, ali izdržat ćemo – kaže Ante Vukičević koji je sudjelovao u hrvatskoj pobjedi nad Francuskom u Svjetskoj ligi. – U Montpellieru je bila lijepa atmosfera, došlo je dosta ljudi. Za nas je to bila rutinska utakmica, rano smo se odvojili. Francuzi ipak nisu u rangu Hrvatske.


Nekadašnji trofejni »primorjaš« Daniel Varga, Norbert Madaras i ostali asovi »Ferencvarosa« već su na Kantridi pokazali svoju kvalitetu. Riječka momčad im je krenula na uzvrat poslije tek nekoliko zajedničkih treninga. Za njom je uspješan nastup na četvrtfinalnom turniru Kupa u Splitu.




– U toj prvoj utakmici smo počeli dobro, a onda smo radili naše klasične greške nakon kojih smo primali golove. Takve ekipe to kažnjavaju. Nismo održali koncentraciju, ne znam je li u pitanju i nedostatak kvalitete. Stvarno će biti teško sada u Mađarskoj. Mi se nismo predali. Pokušat ćemo sve što možemo. Ovo je dobro iskustvo za naše mlade igrače.


Riječka ekspedicija teško može očekivati više osim časnog otpora domaćem favoritu. Susret joj može poslužiti i kao dobra priprema za polufinale Kupa s »Mladosti« 17. prosinca.


– Trebamo se fokusirati na tu utakmicu s »Mladosti«. Prošli susret sa njima smo okončali s »minus 1«. Trenutno smo malo hendikepirani jer smo ostali bez prvog reprezentativnog beka, kapetana Ivana Buljubašića. Bit će teško, trebamo se krpati na bekovskoj poziciji. Siguran sam da će trener Pezelj nešto iskombinirati kako bismo probali pobijediti u uzvratu.