A-2 Regionalna liga

Vaterpolska fešta na Kantridi, Primorje EB u derbiju dočekuje Radnički

Igor Duvnjak

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL

Lovro Paparić/Foto Arhiva NL



RIJEKA Riječkim ljubiteljima vaterpola i maškaranih zabava ovaj vikend dolazi kao naručen, ispada da mogu spojiti oba svoja gušta s obzirom da u subotnjoj večeri Primorje Erste banka, trećeplasirana momčad A2 Regionalne lige, dočekuje lidera, Radničkog iz Kragujevca (20.30 sati), što je dobar uvod za odlazak na veliku nedjeljnu paradu maškara na Korzu. U završnici lige valovi su itekako uzburkani, a mladi »primorjaši« dobro plivaju na njima motreći s treće pozicije vodeći tandem iznad njih, Kragujevčane, koji imaju četiri boda više od njih, te šibenski Solaris, koji im odmiče samo bod u ligi u kojoj pobjeda donosi tri boda. U prošlom kolu su se obračunavali vodeći, a Radnički je uvjerljivo isprašio Šibenčane uoči raspleta Lige šest iz koje će prvak izravno uplivati u viši razred, a drugoplasirana momčad ide u razigravanje za promociju u viši rang.


– Ovo je drugi dio sezone, a mi još nismo igrali s Radničkim i Solarisom – kaže mladi riječki centar Lovro Paparić, jedan od aduta riječke momčadi, potencijalni reprezentativac i jedno od zvučnijih imena novog riječkog vaterpolskog vala. – Ne znamo u kakvom su stanju i kako su odradili pripreme. Pogledali smo snimke njihove međusobne utakmice. Spremni smo za večerašnju utakmicu. Što se tiče njihove utakmice u Kragujevcu, mislim da Solaris nije ušao kako je trebalo u taj susret i rezultat je odmah krenuo u krivom smjeru. Kada se, naime, odmah na početku utakmice stekne razlika od tri ili četiri gola, cijela utakmica krene nizbrdo ako se momčad koja je u zaostatku ne uspije brzo vratiti.


Dobre pripreme


Po staroj uzrečici »neka svatko prvo brine svoje brige«, Riječani prvo razmišljaju o sebi. Dugu natjecateljsku stanku kratili su nužnim pripremama nakon kojih su zaredali pobjede, poslije Zadra 1952 u svom su bazenu također uvjerljivo potopili goste iz novosadske Vojvodine te one iz niškog Naisa.




– Mislim da smo se maksimalno dobro pripremili. Imali smo stvarno dobre fizičke pripreme, također i one taktičke te sve drugo što je potrebno. Ne gledajmo Zadar 1952, što nam je bila prva utakmica poslije pauze i odigrali smo je malo slabije, no u ovom drugom dijelu, u Ligi šest, odigrali smo jako dobro i s Vojvodinom i s Naisom. I eto, sada nas očekuje ovaj najbitniji dio, susreti s Radničkim, i POŠK-om.


Kragujevčani su u prvom dijelu sezone na svom bazenu nadmašili Riječane, prošli su potom uspješno kroz prvenstvo i s tri boda prednosti nad Solarisom predvode kolonu klubova A2 Regionalne lige.


Obrana


– Mislim da je Radnički nama najsličnija momčad. Imam osjećaj da su uz nas najspremniji u ligi, također su i oni mlada momčad. Mislim da će večerašnja utakmica biti jaka i neka bolji pobijedi. Tko bolje i spremnije uđe u utakmicu, s više želje, taj će i pobijediti. Što se tiče naših izgleda, naše dvije momčadi vidim dosta podjednakima, kako što se tiče napada, tako i kada je riječ o obrani. Naši gosti su primali jako malo golova tijekom cijele sezone, mi smo u posljednjih nekoliko utakmica također igrali dosta dobru obranu. Naravno da se nadam da će utakmica otići na našu stranu.


Paparić i svi igrači pred vratarom domaćina Franom Čubranićem puni su motiva i želje da se u subotnjoj večeri prikažu u što boljem svjetlu.


– Motivacije nam sigurno ne manjka. To nam je jako važna utakmica, u stvari ove tri iduće utakmice su nam najvažnije u sezoni. To su susreti koji nose sve i sigurno da ćemo u njih ući maksimalno. Vidimo i da je Radnički dosta motiviran, doputovali su ranije i u petak prijepodne su već imali trening na Kantridi. To znači da se i oni pripremaju za nas i da nisu olako shvatili ovu utakmicu. Večeras će biti vaterpolska fešta i ja se nadam da će nas publika podržati i da ćemo pobijediti.