Kup Hrvatske

Vaterpolisti Primorja EB protiv Mladosti otvaraju četvrtfinalni turnir

Igor Duvnjak

Dario Rakovac (Primorje EB)/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac (Primorje EB)/Foto Arhiva NL



RIJEKA Mlada momčad vaterpolista Primorja Erste banke upada u žrvanj non-stop utakmica i putovanja, igrači trenera Igora Hinića u iduća dva dana nastupaju na četvrtfinalnom turniru hrvatskog Kupa na plivalištu Mladosti na Savi. Prve večeri od 19.30 sati igraju s prvim favoritima ove vaterpolske prezentacije, s Mladosti, kandidatom za prvaka i osvajanje Kupa (19.30 sati), nakon čega se u 21 sat makarski Galeb sastaje sa drugim favoritom, splitskim Jadranom. U srijedu je na rasporedu dvostruki program, primorjaši u 10.30 sati igraju s Jadranom, a Mladost u 12 sati s Galebom, dok u večernjim satima u posljednjem kolu od 19.30 sati igrajuj Mladost i Jadran, a od 21 sat Primorje EB i Galeb. Riječane nakon zagrebačkog ispita odmah očekuje put u Novi Sad gdje se u četvrtak u susretu A2 Regionalne lige sastaju s domaćom Vojvodinom.


Dva prvoplasirana kluba sa zagrebačkog turnira idu na Final four Kupa, pridružit će se dvije najbolje momčadi s dubrovačkog turnira na kojem uz domaćeg favorita Jug Croatia osiguranje igraju još Solaris, POŠK i Mornar Brodospas.


– Mladost i Jadran praktički pa sigurno idu na završni turnir Kupa, uistinu su toliko bolji od ostalih na ovom zagrebačkom turniru – kazao je trener Primorja Erste banke Igor Hinić, koji na raspolaganju ima gotovo kompletnu momčad, nedostaje tek neoporavljeni Iv Marić. – Iz Zagreba ćemo odmah za Novi Sad. Ovaj ubrzani ritam se zaključuje u nedjelju na Kantridi kada nam dolazi Zemun. Riječ je o putničkom i vaterpolskom maratonu, naravno da ćemo se u svemu usredotočiti na ove dvije utakmice Regionalne lige, na Vojvodinu i na Zemun. U Kupu je sve zgusnuto, tu je puno utakmica. Nekima je i teže od nas jer u svemu tome zgusnutome rasporedu još igraju i u Europi. Ove sezone je raspored takav, no kako nama, tako i drugima. Što se tiče tih prvenstvenih ogleda, jasno da neće biti lako, ali težimo uspjehu. što se Kupa tiče, težit ćemo čim boljem izdanju.