Regionalna liga

Vaterpolisti Primorja EB protiv Medveščaka žele ispraviti “krivi niški navod”

Igor Duvnjak

Oni nemaju jakih imena u ekipi, ali centar je dobar kao i jedan ljevoruki napadač – kaže napadač »Primorja EB, mladi Ivan Petrić.



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« će večeras na svom terenu s »Medveščakom« pokušati ostvariti ispravak niškog navoda, uzeti bodove nakon što su na gostovanju s »Naisom« ostali bez bodova primivši pritom čak 15 golova.


– Bilo je dosta propusta u našoj igri, ali i u organizaciji utakmice, no to nije isprika. Mi smo bili u bazenu i igrali i moramo popraviti neke detalje pogotovo u utakmicama u kojima računamo na bodove. Nadam se da smo izvukli pouku za dalje – kaže Dario Rakovac koji je sada kapetan primorjaša mijenjajući već duže vremena bolesnog kapetana Duju Peroša. Što se tiče tradicionalnih rivala riječkih vaterpolista, gostiju iz »Medveščaka«, Rakovac je optimist. – Iako su mlada ekipa, posjeduju određenu kvalitetu. Znamo što im je udarna snaga i kako ćemo se obraniti. Nema straha za pobjedu, ipak igramo na domaćem bazenu.


Riječka momčad u stvaranju je putem pogubila nešto bodova, pogotovo na gostovanjima, što bi trebalo nadoknaditi.




– Možemo popraviti situaciju sa bodovima u gostima, naravno, ali moramo puno ozbiljnije pristupati gostovanjima, biti maksimalno motivirani što dosad nije bio slučaj. Ima još dovoljno utakmica i bodova, možda ne onih koji se lagano osvajaju, ali ako budemo motivirani i ozbiljni možemo ih osvojiti.


Motivacija za još neafirmirane primorjaše be bi trebala biti nešto upitno, što će oni morati zaključiti i sami ako misle obogatiti bodovni saldo. Sada međutim moraju prekoračiti prvu iduću stepenicu, pobijediti »Medveščaka«.


– Oni nemaju jakih imena u ekipi, ali centar je dobar kao i jedan ljevoruki napadač – kaže napadač »Primorja EB«, mladi Ivan Petrić. – Obzirom da su mlada ekipa, ne znam koliko uopće treniraju, no mi ćemo bez obzira na njih maksimalno ozbiljno shvatiti utakmicu i pripremiti se. Pozivam navijače da nas podrže u što većem broju.


Utakmica na Kantridi počinje večeras u 20 sati.