Doigravanje vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB kod Juga, obje utakmice play off-a u Dubrovniku

Igor Duvnjak

Igor Hinić, trener vaterpolista Primorja CO/Foto Arhiva NL

Igor Hinić, trener vaterpolista Primorja CO/Foto Arhiva NL

U ovim utakmicama ćemo i dalje biti oslabljeni, bez ozlijeđenog Srđana Aksentijevića. Nema ni Australca Putta, koji sa svojom reprezentacijom igra kvalifikacije za Svjetski kup – kaže trener Riječana Igor Hinić 



RIJEKA Nakon neuspješnog juriša na A-1 Regionalnu ligu, vaterpolistu Primorja Erste banke počinju plivati domaćim vodama u »playoffu« prvenstva gdje na startu ima najjačeg mogućeg domaćeg suparnika, prvaka Juga Croatia osiguranje. Zaboravljeni su dani kada je na Kantridi za ere predsjednika Predraga Slobode riječki klub igrao duele za prvaka s gosparima, sada momčadi dijeli svemirska razlika. Dogovorom klubova obje utakmice primorjaša i Dubrovčana će se u dva dana, danas i sutra (14 sati) u Dubrovniku, a nakon toga će Jug CO krenuti k obrani titule prvaka, a Riječani u nadmetanje za plasman od petog do osmog mjesta. Tu bi se trebali sastati s poraženim iz ogleda splitskog Jadrana i Solarisa.


– U ovim utakmicama ćemo i dalje biti oslabljeni, bez ozlijeđenog Srđana Aksentijevića. Nema ni Australca Putta, koji sa svojom reprezentacijom igra kvalifikacije za Svjetski kup – kaže trener Riječana Igor Hinić. – U ovim utakmicama sada moramo dati od sebe, najbolje što možemo, a vidjet ćemo što će to donijeti. Ovi susreti su najveća prilika našim igračima da vide gdje su uopće fizički, plivački i igrački te taktički u odnosu s igračima koji su u samom europskom vrhu, kakvi su u odnosu sa momčadi koja je puna reprezentativaca. Možemo steći uvid na to na kojoj smo razini u odnu na njih, te utakmice su nam i zbog toga zanimljive. (I. D.)