Za peto mjesto

Uzvratni susret razigravanja vaterpolista za poredak: Tkač i Paparić odveli Riječane do rutinske pobjede

Igor Duvnjak

Foto D. Škomrlj

Foto D. Škomrlj



RIJEKA Uzvratna utakmica razigravanja za plasman vaterpolista: Primorje Erste banka – Medveščak 13:8 (2:2, 3:1, 5:2, 3:3). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 100. Suci Tiozzo (Split), Rončević (Šibenik).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko, Brubnjak, Kovačević, Peroš, Blažić 1, Tkač 3, Vrlić 1,M. Augusti 2, Radulović 2, S. Augusti 1, Paparić 3, Milošević, Ford.


MEDVEŠČAK: Jelovina, B. Pavlinić 1, Anzulović 1 (1), Brčić, Cvanciger 1, Lovrić 1, Regović, M. Pavlinić, Korabek, Geratović 1, Lipar 1,Škiljić 1, Nekić, Poropat 1.




Igrač više: Primorje EB 7 (4), Medveščak 8 (1). Peterci: Primorje EB 0, Medveščak 1 (1).


Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« će igrati utakmice za peto mjesto (čeka pobjednika para Solaris – POŠK) budući da je danas očekivano na Kantridi potopila »Medveščaka«, kojega je inače već u prvoj utakmici u Zagrebu svladala čak 15:6. Riječani su, iako bitno oslabljeni neigranjem ozlijeđenog napadača Darija Rakovca, nakon početnih neuvjerljivih minuta sve više dokazivali kako su kvalitetnija momčad. Kontrolirali su događaje u vodi i na koncu su ostvarili uvjerljivu, sigurnu, rutinsku pobjedu 13:8.


Jelovinine obrane


Gosti su već u početku u dva navrata zatekli obranu Riječana na spavanju, u dvije i pol minute su im Lovrić i Cvanciger golovima iz igre donesli minimalno vodstvo –1:0 i 2:1. Riječani su uz to nedjelotvorno miješali karte u napadu dok su minute prolazile. Pritom se istaknuo vratar gostiju, bivši »primorjaš« Duje Jelovina s tri uzastopne dobre obrane u prvih sedam minuta. Slijedom toga se na prvi odmor otišlo otišlo s poravnatim konkurentima – 2:2. Riječanima je trebalo skoro dvije i pol minute da bi izborili svoje prvo vodstvo. Ostvario ga je sa igračem više Tin Brubnjak, pogodio je za 3:2. Nepune tri minute prije okončanja četvrtine Riječani su konačno udvostručili prednost kada je Lovro Paparić zaključio akciju svoje momčadi, mladi centar je poentirao za 4:2. Riječanima je uzvratio Anzulović golom iz peterca, na »veliki odmor« se otplivalo ipak sa 5:3 jer je Paparić šest sekundi do kraja četvrtine sjajno odreagirao na dva metra.


Ubojita sedmica


Početkom trećeg dijela igre vjerni navijači domaćih su dočekali i do tada najveću prednost svojih ljubimaca kada je Slovak Maroš Tkač udarcem iz daljine učinio Jelovinu nemoćnim. Do posljednjeg odmora na utakmici domaća »sedmica« je opet zablistala udarcem iz daljine. Svojim već trećim golom je domaćinima donesao najveću razliku 9:5. Nije time zaključio kanonadu Riječana, Marko Augusti je iz kontranapada dvije sekunde do kraja četvrtine strijelac za 10:5 čime su nestale ionako male dileme o tome tko će iz vode izaći kao pobjednik. Škiljić je doduše dvije i pol minute prije kraja smanjio na 11:7 ali je bilo premalo vremena za neke velike preokrete.