Regionalna liga

Uvjerljiv start Riječana: ”Primorje” rutinski pobijedilo ”Mladost”

Ivana Vaupotić

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

U srazu sa suparnikom koji u prosjeku troši tri puta manje pjene za brijanje nije bilo neizvjesnosti. Riječani su sve riješili prvoj dionici



ZAGREB U neka prošla vremena svako gostovanje »Primorja« kod »Mladosti« predstavljalo je veliki izazov, ali danas je takav odnos snaga davna prošlost. Ovoga petka Riječani su na bazenu uz Savu rutinski odradili prvo kolo nove sezone i uknjižili prve ligaške bodove u srazu sa suparnikom koji u prosjeku troši tri puta manje pjene za brijanje. Uz sav trud i borbenost, golobrada momčad »Mladosti« jednostavno se nije mogla nositi s »Primorjem« niti u jednom trenutku utakmice. Odnosno, kao što je netko lucidno primijetio, sve dvojbe su nestale u trenutku kada su se riječki vaterpolisti okupili na Kantridi i sjeli u autobus za Zagreb.


Prva četvrtina to je definitivno potvrdlia. Nakon dva napada bez realizacije na obje strane, »Primorje« je povelo i više nije ispuštalo prednost. Mrežu »Mladosti« načeo je Nikola Dedović u 3. minuti utakmice, nadmudrivši trojicu suparničkih vaterpolista koji su mu puhali za vrat. Nešto kasnije domaća obrana još jednom je zaplivala u prazno, a to je Gonzalu Echeniqueu omogućilo nesebičnu asistenciju za Cosmina Radua, koji je sa dva metra doslovno gurnuo loptu u prazan gol.


U tom je razdoblju »Primorje« djelovalo vrlo impresivno. Naime, »Mladost« nije uspjela zabiti niti jedan gol u prvoj četvrtini, niti izboriti isključenje nekog od suparničkih igrača. Obrana Riječana odlično je funkcionirala pa je domaćim vaterpolistima preostala samo dalekometna paljba, a ti udarci su predstavljali lak plijen za Franu Vićana. Povrh toga, Echenique je zabio i treći gol, koji je potvrdio da su bodovi predodređeni za put prema Kvarnerskom zaljevu.




U drugoj dionici utakmice »Mladost« je izgledala nešto bolje, ali ni slučajno nije mogla zaprijetiti osjetno kvalitetnijem suparniku. Zapravo, bilo je više nego jasno da sve ovisi o »Primorju«. Tako su Zagrepčani sredinom druge četvrtine došli do dva gola zaostatka (4:2) i napada za hvatanje rezultatskog priključka. No, gosti su dodali gas, obranili se i golom Petra Muslima pokazali nisu raspoloženi za opuštanje koje bi moglo donijeti neizvjesnost.


Tijekom zadnje četvrtine riječka obrana je u dva navrata kasno reagirala, dopustivši »Mladosti« da se izbori za dva peterca. To se događalo u trenucima kada je bilo sasvim jasno tko će osvojiti bodove, a Duje Jelovina odlično je iskoristio svoju minutažu i obranio peterac Andriji Bašiću, kao i još tri udarca iz igre.


– Početak je sezone i moram biti zadovoljan. U obrani smo bili dobri, a u napadu nismo realizirali neke situacije koje moraju završiti golom, ali to je normalno za ovo razdoblje. Kako će vrijeme odmicati, tako ćemo se dizat u tom segmentu. Meni je najvažnije da obrana dobro funkcionira od početka sezone – zaključio je trener »Primorja«, Ivan Asić.