Natjecanje na Kantridi

Sutra počinje LEN Comen cup: Dolores Šuša i David Leidnski hrvatske nade

David Čarapina

Dolores Šuša / Snimio Vedran KARUZA

Dolores Šuša / Snimio Vedran KARUZA

Izuzetno nam je bitno da sportovi poput skokova u vodu dobiju na važnosti. To je jako atraktivan sport koji ima dugu tradiciju, ali se kod nas još uvijek traži – kazao je Samir Barać



RIJEKA Sutra na bazenu na Kantridi počinje LEN Comen cup u skokovima u vodu, međunarodno natjecanje što će trajati do nedjelje, a na kojem će nastupiti 130 skakača iz deset zemalja, o čemu je bilo riječi na današnjoj konferenciji za novinare u Ri infu.


Na druženju s novinarima bili su pročelnica Odjela za sport i tehničku kulturu grada Rijeka Vera Begić-Blečić, predsjednik RSS-a Samir Barać, glavni trener »Primorja 2010« Andrija Crnić te dvije hrvatske nade u skokovima u vodu, David Ledinski i Dolores Šuša.


Ponajveće atrakcije se očekuju od Rusa, Talijana i Španjolaca koji bi mogli pomoći u popularizaciji ovoga sporta u Rijeci, što mnogi priželjkuju.




– Izuzetno nam je bitno da sportovi poput skokova u vodu dobiju na važnosti. To je jako atraktivan sport koji ima dugu tradiciju, ali se kod nas još uvijek traži – kazao je Samir Barać, kojem je osmijeh na lice ipak navukla činjenica da će Hrvatska na ovome prvenstvu imati 21 predstavnika koji dolaze iz četiri kluba, Primorja 2010, Medveščaka, Nema i Zadra.


Svečano otvaranje LEN »Comen cupa«, koji se u Rijeku vraća nakon sedam godina, na rasporedu je sutra u 17.30 sati poslije kojeg slijede prve discipline.