Vaterpolo

Srpski mediji o večerašnjem dvoboju: ‘Stiže naša stara mušterija’

Igor Duvnjak



Srpski mediji naveliko prenose izjave hrvatskog izbornika da njegova momčad može pobijediti svakoga, ali ne napušta ih tradicionalni optimizam. Jednostavno, uvjereni su da je njihova reprezentacija kvalitetnija i da će večeras pobijediti. Uz ostalo se oslanjaju i na tradiciju uspjeha Prlainovića, Filipovića i suigrača na proteklim velikim natjecanjima s Hrvatskom te tako »Blic« donosi tekst pod naslovom »Stigla stara mušterija, Srbija protiv Hrvatske za finale SP-a«. Srpski novinari uglavnom pišu da će Srbija odmjeriti snage s velikim rivalom, ali da je zbog svega prikazanog dosad ona favorit.


Oblak nad njihovim inače vedrim horizontom je ozljeda sjajnog ljevorukog igrača Dušana Mandića, koji je svojevremeno kao mladi igrač bio i na meti »Primorja EB«. Ozlijedio se u četvrtfinalu protiv Australije, što je zabrinulo sve u srpskom taboru. Izbornik Dejan Savić dan nakon uspjeha s »klokanima« nije ponudio nikakav konkretan odgovor na pitanje hoće li Mandić zaigrati večeras.


– Dušan je dobio lakše nagnječenje rebra, koje je potom popračeno upalom grla, dobio je i visoku temperaturu – rekao je Savić poručujući da stručni stožer reprezentacije i liječnička služba daju sve kako bi ga osposobili za ovaj, kako ga Srbi nazivaju »Ex-Yu derbi« vaterpola,a odluku će donijeti neposredno uoči početka utakmice.




– Svim ga silama pokušavamo vratiti ga u život pa da proba odigrati bar dio polufinalne utakmice.


Filipović: Hrvatima svaka čast


»Hrvatska i mi smo pokazali najbolji vaterpolo dosad na prvenstvu, a sastajemo se već u polufinalu«, kazao je uoči polufinalnog dvoboja protiv Hrvatske kapetan sprske vaterpolo reprezentacije Filip Filipović.


– Znamo se vrlo dobro i znamo gdje su najjači pa tu nema iznenađenja. Hrvatska je bila bolja od Italije, svaka im čast što su izdržali. Nije bilo lako ni nama koji smo gledali, a kamoli njima koji su od početka do kraja igrali s igračem manje, aludirao je Filipović na suđenje u dvoboju između Hrvatske i Italije.


Miloš Ćuk navodi da će polufinale s Hrvatskom biti dvoboj dvije najbolje obrane na prvenstvu.


– To nije finale prije finala jer je i domaćin Mađarska je favorit za naslov. I mi i Hrvati igramo sjajnu obranu, a to znači da će biti teško, tvrdo i s puno kontakta. Hrvati imaju odlične braniče, teško ćemo ih probiti, ali smo u ranijim mečevima u tome uspijevali, što nas stavlja u ulogu favorita. Zadovoljan sam što igramo s njima jer i oni igraju čisti vaterpolo – kazao je Ćuk