Četvrti dan

Skokovi u vodu: Hrvati bez finala Europskog prvenstva u Rijeci

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



RIJEKA Hrvatska juniorska reprezentacija ostala je bez finala četvrtoga dana Europskoga prvenstva u skokovima u vodu, što u nedjelju završava na bazenu na Kantridi. Zagrepčanka Lorena Tomiek zauzela je 17. mjesto na jednometarskoj dasci sakupivši 319.85 bodova, Zadranka Hana Kovačević nastupila je unatoč ozljedi noge i zauzela pretposljednje, 24. mjesto u jučerašnjim kvalifikacijama sa 259.20 bodova. Titulu europske prvakinje osvojila je Poljakinja Kaja Skrzek sa 391.45 bodova, koja je riječkim natjecanjem dominirala i u kvalifikacijama (377.10). Srebro je osvojila Ruskinja Ekatarina Nekrasova sa 390.85 bodova, koja se u poslijepodnevno nadmetanje 12 najuspješnijih skakačica Staroga kontinenta plasirala kao osma (358.10), dok je brončano odličje pripalo Švicarki Michelle Heimberg (386.35 bodova), koja se u jučerašnji finale plasirala s tek desetim rezultatom (352.45).


Juniori Hrvoje Brezovac i Juraj Melša ostali su bez plasmana u finale na trometarskoj dasci, uspješni je od hrvatskog dvojca bio Brezovac, koji je kvalifikacije okončao na 17. poziciji sa 420.50 bodova, dok je Melša bio jednu poziciju slabije plasiran (420.10). Zagrepčanima danas predstoji najvažniji ispit na Europskom prvenstvu u Rijeci, nastup u sinkroniziranim skokovima, na kojem će pokušati ponoviti prošlogodišnji uspjeh iz Bakua u kojem su ostali korak do pobjedničkog postolja.


Zlatom se na trometarskoj dasci okitio Nijemac Patrick Kreisel, koji je sa 550.30 bodova potvrdio njemačku dominaciju u Rijeci. Srebro je osvojio Francuz Gwendal Bisch sa 517.20 bodova, a broncu Danac Andreas Sargent Larsen (511.70 bodova).




Današnje natjecanje na bazenu na Kantridi počinje kvalifikacijama mlađih juniora na trometarskoj dasci (9.30 sati), potom slijede kvalifikacije mlađih juniorki na tornju, dok su za poslijepodnevni program, što počinje u 16 sati, zakazana finala skakača na tri metra te tornja skakačica, a u 18 sati su na rasporedu sinkronizirani skokovi. Ulaz je besplatan.