Nova imena

Revija talenata: Hrvatska reprezentacija večeras u Rijeci igra prijateljski susret s Italijom

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Talijani imaju veliku bazu iz koje isplivaju dobri mladi igrači. Publici će biti prilika vidjeti nekoliko novih imena s njihove, ali i s naše strane – kaže hrvatski centar Ivan Krapić



RIJEKA Hrvatska vaterpolska reprezentacija koristi kratku stanku u jeku domaćeg ligaškog natjecanja nakon polufinalnih utakmica »play offa« hrvatskog prvenstva, u sklopu kratkih, trodnevnih riječkih priprema s Talijanima će na Kantridi odigrati prijateljsku utakmicu večeras od 19 sati.


Ivica Tucak, izbornik Hrvatske, ljetošnjeg osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, pozvao je 20 imena, vratare Marka Bijača, Marina Šparadu i Duju Jelovinu, centre Ivana Krapića, Luku Lozinu i Antonija Duževića, bekove Andru Bušlju, Ivana Buljubašića, Marka Macana, Kristijana Milakovića i Mislava Vrlića, vanjske igrače Sandra Sukna, Anđela Šetku, Lorena Fatovića, Antu Vukičevića, Andriju Vlahovića, Ivana Domagoja Zovića, Antonija Petkovića, Andriju Bašića i Franka Lazića.


– Okupljanje je zamišljeno i s naše i s talijanske strane kao posljednje provjere uoči zavšnice Svjetske lige te uoči Svjetskog prvenstva – kazao je kormilar Hrvatske Ivica Tucak. – Želim isprobati što širi krug igrača, namjera mi je riješiti sve dileme s kojim igračima ću računati i kojih ću 18-19 voditi u SAD na pripreme za završnicu Svjetske lige.




U izbornikovoj postavi je i Riječanin Ivan Krapić, koji nakon dvadeset godina u »Primorju Erste banci« završava klupsku sezonu u napuljskoj »Acquaciari«.


– U sredini smo ljestvice, sve prema očekivanjima u mojoj prvoj klupskoj talijanskoj sezoni. Trebalo se priviknuti na drugačiji način igre i kriterij suđenja. Zadovoljan sam s pruženim, zadovoljan je i naš trener – kaže Ivan Krapić, svojedobni kapetan trofejne generacije primorjaša. Dobro je upoznao talijanski vaterpolo, igrače s kojima će se večeras nadmetati na Kantridi.


– Njihov sastav za nastup u Rijeci je dosta promijenjen u odnosu na Olimpijske igre, isto kao i naša postava. Mi također nismo kompletni. Talijani imaju običaj okupljanja mladih igrača svakog mjeseca u kampovima u kojima oni vježbaju tri, četiri dana. I za ovu akciju imaju nekoliko novih imena, to su sve dobri igrači koji se prilagođavaju sustavu rada njihova izbornika Alessandra Campagne.


Talijani imaju veliku bazu iz koje isplivaju dobri mladi igrači. Publici će biti prilika vidjeti nekoliko novih imena s njihove, ali i sa naše strane. Ivica Tucak također ubacuje mlade igrače, što je pohvalno i veliki im je poticaj. Uvijek mi je drago doći u Rijeku, biti nekoliko dana doma i odigrati utakmicu na Kantridi.


Znano je svima koliko smo riječkoj publici dali razloga za zadovoljstvo svih ovih proteklih godina. Nakon što smo ovdje igrali susret Svjetske lige s Grčkom, sada igramo prijateljsku utakmicu.


Pozivam Riječane da nas dođu bodriti, kao što su to činili svaki put do sada. Što se tiče završnice Svjetske lige i potom Svjetskog prvenstva, Hrvatska uvijek ide na medalju, tako je i sada. Budemo li svi zdravi, kandidati smo za najviši plasman.


Ulaz na večerašnju utakmicu Hrvatske i Italije je besplatan.