Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
17. listopada 2019.
Sastanak u Zagrebu

Reprezentacija Kine igrat će vaterpolsku Regionalnu ligu?

Reprezentacija Kine igrat će vaterpolsku Regionalnu ligu?
Reprezentacija Kine igrat će vaterpolsku Regionalnu ligu?
Autor:
Objavljeno: 5. prosinac 2018. u 10:21 2018-12-05T10:21:39+01:00

Izbornik Kine Petar Porobić izrazio je žaljenje što se ideja nije realizirala već za ovu sezonu, a uvjeren da će u idućoj kineski vaterpolisti zaigrati na ovim prostorima u najjačoj klupskoj konkurenciji svijeta i skupljati iskustvo

ZAGREB Posredovanjem Hrvatskog olimpijskog odbora u prostorijama nacionalne olimpijske udruge sastali su se predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) i istovrsne kineske vaterpolske udruge. Hrvatsku stranu predvodio je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin, u društvu izvršnog direktora Perice Bukića i glavnog tajnika Renata Živkovića, dok su s kineske strane sastanku nazočili direktor tamošnje nacionalne vaterpolske udruge Lei Ming i direktor vaterpolskog odjela u središnjem tijelu kineskog sporta Zhao Qi, te izbornik kineske vaterpolske reprezentacije Crnogorac Petar Porobić.

Ideja koja je povezala dvije strane odnosi se na mogućnost sudjelovanja kineske vaterpolske reprezentacije u klupskom statusu u Regionalnoj ligi, kako bi njihovi igrači skupljali iskustvo uz ponajbolje vaterpoliste današnjice.

U svjetlu sve jače gospodarske suradnje Hrvatske i Kine te mogućnostima proširenja suradnje i na sportskom planu, potporu toj ideji dao je čelnik HOO-a Zlatko Mateša, a s njim se načelno složio i predsjednik HVS-a Mladen Drnasin. No, kako je izjavio Drnasin, treba vidjeti i što mi dobivamo s time, te kako će na to reagirati savezi iz ostalih država s klupskim predstavnicima u Regionalnoj ligi.

Kineski izbornik Petar Porobić istaknuo je da je tu HVS najvažniji i da se sa srpskim i crnogorskim vaterpolskim savezima lakše dogovoriti nakon što se izjasne naši vaterpolski dužnosnici. Tijekom možebitnog natjecanja u Regionalnoj ligi kineski vaterpolisti boravili bi i trenirali najvjerojatnije u nekoj hrvatskoj destinaciji (spominjani su Zadar i Makarska), a pokriće bi potražili u sponzorstvu kineskih tvrtki.

Porobić je izrazio žaljenje što se ideja nije realizirala već za ovu sezonu, a uvjeren da će u idućoj kineski vaterpolisti zaigrati na ovim prostorima u najjačoj klupskoj konkurenciji svijeta. Do ostvarenja tog cilja još puno toga treba definirati, ali činjenica je da postoji obostrana dobra volja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.