Vaterpolo

Primorje uoči nastavka razigravanja: Srđan Aksentijević opet u momčadi

Igor Duvnjak

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Aksentijević se oporavio, trenirao je s momčadi i igrat će. Peroš je bolestan i na njega ne možemo računati – kaže Igor Hinić, trener Primorja EB, koje u subotu dočekuje šibenski Solaris



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su se nabrojili dana čekajući nastavak razigravanja u hrvatskom prvenstvu. Mlada riječka ekipa je još prije mjesec dana uvjerljivo i očekivano nadmašena u dvije utakmice od favorita dubrovačkog Juga Croatia osiguranje u njegovom bazenu, a sada u subotu počinje nadmudrivanje »u dva seta« sa šibenskim Solarisom u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta.


Iduće subote je na rasporedu šibenski uzvrat, a bolji iz ta dva duela će, kao i lani igrati za peto mjesto, poraženi za konačnu sedmu poziciju. Momčad trenera Riječana Igora Hinića je tijekom duge stanke igrala trening utakmice sa starim sportskim prijateljima iz momčadi Trsta, pripremajući se za izazove sa Šibenčanima, koji su u dva navrata ove sezone u A2 Regionalnoj ligi torpedirali primorjaše kako na Kantridi, tako i u svom plivalištu.


Primorje EB je dočekalo povratak iskusnog napadača Srđana Aksentijevića, koji se oporavio od teške ozljede šake i bit će u momčadi, ali nema i dalje duže vremena oboljelog kapetana Duje Peroša, za njega je izgleda silom prilika ova sezona završena prije vremena.




– Aksentijević se oporavio, trenirao je s momčadi i igrati će. Peroš je bolestan i na njega ne možemo računati – potvrdio je Igor Hinić. – Igrali smo trening utakmice s Trstom, dobro su nam došle kako bismo uočili nedostatke i usavršili igru uoči utakmica sa Solarisom. Naravno da vjerujem u pobjedu u subotu.


Pritom smo svi itekako oprezni. Sjećamo se dobro kako nas je Solaris zasluženo i uvjerljivo svladao i u Rijeci i na svom bazenu u Šibeniku i to svakako nešto govori. Analizirali smo dobro te utakmice, uočili smo naše pogreške i slabosti, nastojali smo ih otkloniti tijekom ove pauze. Nadamo se da smo uspjeli u tome, a stvarno stanje stvari ćemo vidjeti na utakmici.


Ogled riječkih i šibenskih vaterpolista na rasporedu je u subotu na Kantridi od 20 sati.