Vaterpolo

Primorje EB večeras kod Mladosti u polufinalu doigravanja

Igor Duvnjak

Počnemo li iskakati i raditi stvari mimo dogovora, upast ćemo u probleme – upozorava vratar Riječana



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« večeras počinju polagati svoje najvažnije ispite u drugom dijelu sezone. Riječane u Zagrebu od 20.45 sati očekuje prva utakmica polufinala doigravanja protiv zagrebačke »Mladosti«, u finale će uplivati momčad koja prva ostvari dvije pobjede. Momčad trenera Igora Pezelja za sobom ima dug period oscijalacija i samim time promjenjivih rezultata, u polufinalu Riječanima treba optimalno izdanje kako bi se mogli nadati uspjehu.


– U završnici smo sezone, nema više priča o umoru ili odmoru, jednostavno u ovih preostalih mjesec dana treba odigrati najbolje što se može – kaže Duje Jelovina, čuvar mreže momčadi s Kantride. – Smatram da smo se uspjeli dosta dobrio spremiti za ovaj završni dio sezone. Sada nas čeka završnica u kojoj moramo dati sve od sebe i nadati se što boljem rezultatu. 


Riječani su protiv POŠK-a, u uvertiri za dvoboje s »Mladosti«, djelovali kao ove proljetne vremenske prilike, promjenjivo. Potvrđujući da su kvalitetnija postava od Splićana nisu pritom bili konstatni u igri ni u splitskom duelu, ali niti u riječkom uzvratu.




– Nije sporno da smo u obje utakmkice bili bolja momčad, ali znamo upasti u nekakvu »crnu rupu«, kao što nam se dogodilo u Splitu kada smo vodili 10:6, a oni nam došli na gol razlike. Nismo nešto ekstra konstatni, ne meljemo, ali uvijek kontroliramo rezultat. Uz to smo se dosta popravili u obrani pa kada griješimo u napadu možemo se izvući na obranu. Obrana nam je dosta dobar segment u igri, a naravno da uvijek može bolje.


Eventualne »crne rupe« će Jelovinu i društvo protiv »Mladosti« stajati puno skuplje nego protiv POŠK-a.


– Moramo odigrati utakmicu konstatno do kraja, jako koncentrirano, moramo biti spremni na sve što nas čeka. »Mladost« je puno bolje fizički pripremljenija od POŠK-a. Bit će jako teško. Moramo se držati plana i onda će sve biti u redu. Utakmica će biti dobra, a mi naravno idemo na pobjedu. Počnemo li iskakati i raditi stvari mimo dogovora, upast ćemo u probleme. Nismo toliko iskusna momčad da možemo pobjeđivati individualnim akcijama.


Riječka momčad je dočekala travanj bez pobjede protiv »Mladosti«, sada joj za finale trebaju dva puna pogotka.


– S njima smo igrali tri puta ove sezone i tri puta smo izgubili. U tom trećem susretu su nas pobijedili i zasluženo i dosta uvjerljivo, no to ne mora ništa značiti, to je prošlost. Sada nam je najvažnije da budemo koncentrirani i da ne primimo golove iz kontre. Suparnici znaju igrati. Imaju dva dobra centra, a mi trebamo zatvoriti njihovu tranziciju i svesti ih na igru pozicijskim napadom ne ulazeći u natplivavanje. U takvom napadu se možemo nositi sa svakim, čak i s »Jugom CO«. Ne smijemo činiti greške koje bi nas stajale lagano primljenih golova, već igrati mirno, koncentrirano. Motivirani smo, ovo je polufinale, medalje su blizu, jasno da ćemo pružiti sve od sebe. Vjerujem da možemo pobijediti – zaključuje Jelovina.