Vaterpolski spektakl

Primorje EB ipak će igrati u LEN kupu: Duisburg, Partizan i OSC na Kantridi

Igor Duvnjak

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

 Igrat ćemo u LEN Kupu. To je jednoglasna odluka koju smo donijeli na sastanku našeg Upravnog odbora – poručio je predsjednik »Primorja EB« Samir Barać. – Jednostavno, nismo našim mladim igračima htjeli uskratiti jedno takvo iskustvo kakvo donose ove međunarodne utakmice, onemogućiti im stupanje na ovu stepenicu u njihovom vaterpolskom razvoju.



RIJEKA – Mlada momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« će ipak igrati u Europi, dobra je vijest s bazena na Kantridi za simpatizere dugovječnog riječkog sportskog kolektiva, koji ove godine slavi jubilej 110 godina postojanja. Primorjaši, kao i brojni gradski loptački klubovi, već poslovično muku muče sa »zatvaranjem financijske konstrukcije«, s tim teškoćama se suočava i novo klupsko vodstvo, sastavljeno uglavnom od bivših istaknutih igrača, uprava koja je stupila na scenu nakon »godina debelih krava«, ere u kojoj je »Primorje EB« bilo toliko moćno da je uspjelo u momčadi okupiti čak sedam olimpijskih pobjednika.


Pomlađena momčad kojoj je trener bivši as Igor Hinić prošle sezone nije igrala u Europi jer klub nije mogao podnijeti financijske terete međunarodnih utakmica i eventualnih putovanja, sada je nakon dvoumljenja nakon odigrane sezone ipak u klubu odlučeno da »Primorje EB« zaigra na kvalifikacijskom turniru za LEN Kup, za koji je izborio nastup poslije osvojenog petog mjesta u hrvatskom prvenstvu. U ovom slučaju su sportski razlozi prevagnuli nad onim financijskim.


– Igrat ćemo u LEN Kupu. To je jednoglasna odluka koju smo donijeli na sastanku našeg Upravnog odbora – poručio je predsjednik »Primorja EB« Samir Barać. – Jednostavno, nismo našim mladim igračima htjeli uskratiti jedno takvo iskustvo kakvo donose ove međunarodne utakmice, onemogućiti im stupanje na ovu stepenicu u njihovom vaterpolskom razvoju.




Turnir se igra od 28. do 30. rujna u Rijeci, uz domaćina nastupit će Duisburg, beogradski Partizan i mađarski OSC.


U međuvremenu je momčad doživjela jednu promjenu. Australac Georg Ford je odlučio otići u Barcelonu, zamijenit će ga njegov mladi sunarodnjak, bek Thimotty Putt, kojem je 21 godina. Iz kluba poručuju da su u potrazi za još jednim pojačanjem.