Završnica kupa

Primorjašice u polufinalu igraju protiv Mladosti

Igor Duvnjak

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Naša prednost je Cosmin Radu. On je jedan od najboljih centara na svijetu. Uz veliku želju naše momčadi očekujem plasman u finale – kaže trener Igor Pezelj. »Primorjašice« danas protiv »Suzuki Bure« u polufinalu



RIJEKA Vaterpolisti i vaterpolistice »Primorja Erste banke« kao po poruci »Baruna«, pjesmi »Kada Sava krene prema Brodu«, putuju danas na završnicu Kupa u Slavonski Brod o čemu je jučer bilo riječi na klupskoj konferenciji za novinare na bazenu Kantride.


Primorjaši, koji su proteklih godina navikli navijače na trofeje, nemaju više momčad nekadašnje snage. S nekolicinom kvalitetnih iskusnika koji predvode novi val mladih igrača nadaju se pobjedi u polufinalu, kojeg u subotu od 19 sati igraju s »Mladosti«. U utakmici prije toga, od 13.30 sati, u prvom polufinalu apsolutni favorit turnira »Jug CO« igra protiv splitskog »Jadrana«. Iza Riječana je miran tjedan nakon napornog ritma utakmica i putovanja, pripremanja za nadmetanje s »mladostašima«.


– Naravno, cilj je ući u finale, težimo pobjedi, to nam je uostalom cilj u svakoj utakmici – rekao je Igor Pezelj o nadmetanju sa Zagrepčanima. Trener ide korak po korak, o »jugašima«, praktički sigurnim finalistima koji su u srijedu osvojili Superkup protiv »Brescije«, još ne razmišlja iako je njihovom treneru u šali poslao poruku »valjda ti je jedan trofej tjedno dovoljan«.


Korak po korak


– Imali smo tjedan dana vremena pripremati se za »Mladost«. Proučili smo detalje njihovu igre, pokušat ćemo naći odgovore na probleme koje su nam stvarali u prošloj utakmici, kada su nas minimalno pobijedili.Pezelja muči neigranje ozlijeđenog olimpijskog pobjednika, kapetana Ivana Buljubašića, ali se uzda u asa na dva metra Cosmina Radua. – Hendikep nam je neigranje Ivan Buljubašića, koji je slomio rebro. Suparnici, naime, imaju dva iskusna centra, Brlečića i Paškvalina, a mi ćemo imati smanjenu rotaciju igrača na beku. Buljubašić putuje s nama, bit će nam moralna podrška. Naša prednost je Cosmin Radu. On je jedan od najboljih centara na svijetu. Mislim da je kvalitetniji od njihovih bekova. Uz veliku želju naše momčadi očekujem plasman u finale.»Primorjev« napadač, reprezentativac Ante Vukičević, je u Rijeku došao iz »Mladosti«, dobro zna kvalitete svojih nekadašnjih suigrača.

– Igrao sam s dosta ovih igrača »Mladosti«, riječ je o mladim, školovanim vaterpolistima uz koje su dva iskusna centra te zapaženi golman Marcelić – kaže jedna od uzdanica riječke momčadi. – Suparnici igraju pokretljivo u obrani, a znaju biti »tanki« na beku pa se povlače, a tada njihov vratar stupa na scenu. U prošlom susretu su nas svladali golom razlike. Podjednake smo momčadi, na nama je iskoristiti svoje prednosti i sakriti mane.



Na plivalištu Kantride u mjesecu darivanja danas će biti organizirano dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji savjeta dobrovoljnih darivatelja riječkog Crvenog križa. Akcija će biti u trofejnoj sali »Primorja EB« od 14 do 18 sati.



Bez imperativa


Za razliku od vaterpolista, vaterpolistice »Primorja Erste banke« danas očekuje polufinalni ogled. Od 18.45 sati Riječanke igraju protiv »Suzuki Bure«,od 17 sati na rasporedu je utakmica između »Mladosti« i »Viktorije«.


– U našem polufinalnom ogledu igramo s prvakinjama, naše igračice su viceprvakinje – kaže Darko Ažić, trener Riječanki. – Suparnice su favoritkinje. Nemamo pritiska, nikakvog opterećenja ali ćemo dati sve od sebe kako bismo ih iznenadili i ušli u finale, što i očekujemo.


– Budemo li odigrale pametno možemo iznenaditi prvakinje – kaže iskusnica »Primorja EB« Emmi Miljković, kojoj je ovo, uz jednu pauzu zbog poroda, deveta godina u klubu s Kantride. – Igrama u prvenstvu smo pokazale da možemo ući u finale.