Prvenstvo Hrvatske

Primorjaši svladali Mornara i poveli u doigravanju za treće mjesto

Igor Duvnjak

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Riječki napad bio je djelotvoran, raspoloženi reprezentativac Ante Vukičević i suigrači postigli su osam golova iz igre dobro iskoristivši činjenicu da je gostujuća obrana veliku pozornost na dva metra posvećivala domaćem adutu Cosminu Raduu



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« pobijedili su u subotu na Kantridi splitski »Mornar Brodospas« 9:5 i poveli u doigravanju za treće mjesto.


Raspoloženi Duje Jelovina skupio je jedanaest obrana, ispred njega je Ivan Buljubašić uspješno zapovijedao obranom.


Riječki napad bio je djelotvoran, raspoloženi reprezentativac Ante Vukičević i suigrači postigli su osam golova iz igre dobro iskoristivši činjenicu da je gostujuća obrana veliku pozornost na dva metra posvećivala domaćem adutu Cosminu Raduu.




Riječani su u početnim zaveslajima dali egzaktne odgovore na dalmatinsku najavljivanu »M zonu«, prvo Ante Vukičević pa onda Slovak Maroš Tkač poentirali su iz igre na postavljenu suparničku obranu.


To, međutim, nije pomoglo njihovoj momčadi da se odvoji budući da su gosti iskoristili dvije brojčane prednosti, a potom je riječka momčad do prvog odmora ostala bez ideje u napadu. Početkom nastavka »primorjaši« su se sjetili Cosmina Radua, a vrsni centar im se zahvalio efektnim golom.


Rumunju se ubrzo pridružio Tkač svojim već drugim golom iz igre za najveću dotadašnju razliku, 4:2. Početkom »drugoga poluvremena« Riječani su odmicali tri gola nakon što je Vukičević efektnim lobom i svojim drugim pogotkom povisio na 6:3, a njegova ekipa je svih šest dotadašnjih golova postigla iz igre.



Domaćini su izborenu prednost sačuvali do posljednjeg odmora, poslije tri četvrtine bilo je 7:4. Kada je do kraja utakmice ostalo nešto više od pet minuta, Vukičević je realizirao peterac za 8:5, čime se domaća momčad značajno primaknula pobjedi.


Sve dileme su nestale kada je nešto više od minutu i pol do kraja Australac Nathan Power poslije brzog kontranapada pogodio mrežu za 9:5.


Druga utakmica igra se u srijedu u Splitu, treće mjesto osvojit će momčad koja ostvari dvije pobjede.