Ivica Tucak

Previše toga smo promašili za nešto više od poraza od Mađarske

Ivana Vaupotić

Ivica Tucak/Foto PIXSELL

Ivica Tucak/Foto PIXSELL



ZAGREB Poraz u sučeljavanju s Mađarskom donio je veliko razočaranje hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, ali istodobno je iznjedrio priznanje da je suparnik jednostavno bio bolji.


– Nema tu velike filozofije. Sada samo možemo čestitati Mađarima na zasluženoj pobjedi. Mi nismo imali dovoljno koncentracije u napadu, iako smo stvarali prilike za gol. Previše toga smo promašili za nešto više od poraza. Cijelu utakmicu smo jurili i pokušavali se čupati, ali u pojedinim trenucima smo tražili bezglava rješenja. Recimo, u nekim situacijama s igračem više imali smo toliko spor protok lopte, da sam imao dojam da nemamo nikog slobodnog za dodavanje. Sada moramo sjesti i analizirati sve što smo napravili na ovom turniru – objasnio je Ivica Tucak.


Marko Macan također je konstatirao da je Mađarska zaslužila trijumf, istaknuvši da ostvaren cilj – plasman na turnir Superfinala Svjetske lige.




– Ljudi su odlično otvorili utakmicu i bili su bolji cijelo vrijeme. Mi smo imali svoje šanse, ali nismo ih znali iskoristiti, a oni su nemilosrdno kažnjavali sve naše greške – rekao je Macan.


Pored poraza, Xaviju Garciji je teško legao i crveni karton s pravom zamjene, koji mu je pokazan u 29. minuti.


– U toj situaciji nisam udario mađarskog igrača, ali sudac je mislio drugačije. Da sam ga udario, trebali su me isključiti na četiri minute, a ne ovako. Međutim, to ne umanjuje pobjedu Mađara koji su nas zasluženo pobijedili. Mi nismo bili na potrebnoj razini – zaključio je Garcia.