Izbornik se naljutio

Potres u vaterpolo reprezentaciji: Tucak suspendirao Sukna, Obradovića i Paškvalina

Hina

Foto D: Jelinek

Foto D: Jelinek

Kako se doznaje iz krugova bliskih reprezentaciji, spomenuti igrači nisu u četvrtak izvršili sve obaveze prema reprezentaciji niti su za to imali »logično opravdanje«



Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak suspendirao je posljednjeg dana priprema u Zagrebu trojicu reprezentativaca Sandra Sukna, Paula Obradovića i Frana Paškvalina. 


«Zbog ponavljanog grubog kršenja discipline, koje je kulminiralo dana 7. travnja, potpuno neopravdanim nedolaskom na jutarnji trening, na zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u te ostalim televizijama, iz sastava hrvatske reprezentacije suspendirani su Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin«, stoji u kratkom priopćenju kojeg je u petak medijima odaslano iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.


Kako se doznaje iz krugova bliskih reprezentaciji, spomenuti igrači nisu u četvrtak izvršili sve obaveze prema reprezentaciji niti su za to imali »logično opravdanje«. Nakon sastanka stručnog stožera reprezentacije s vodstvom odlučeno je da se svu trojicu suspendira i udalji iz reprezentacije.




Spomenuti reprezentativci nisu se javljali na telefonske pozive, a nitko iz stručnog stožera nije bio raspoložen za dodatne komentare ovog slučaja.


Teško je vjerovati da to znači i definitivnu suspenziju Sukna, Obradovića i Paškvalina za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru jer se radi o tri izuzetno važna igrača od kojih je Sandro Sukno jedan od najboljih vaterpolista na svijetu.