Otvoreno prvenstvo

Plivanje: Severu B norma za SP

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Mislav Sever (Primorje CO) na 50 slobodno plivao 22.61 sekundi i za 65 stotinki premašio B normu, dok mu do norme na 100 delfin nedostaju dvije stotinke



RIJEKA Mislav Sever isplivao je B normu na 50 slobodno za Svjetsko prvenstvo, što će se od 23. do 30. srpnja održati u Budimpešti. Plivač »Primorja Croatia osiguranja« plivao je u finalu »pedesetice« na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije, što danas završava na bazenu na Kantridi, 22.61 sekundi, 65 stotinki brže od B norme, odnosno 14 stotinki sporije od A norme.


Sever je obranio i titulu hrvatskoga prvaka do koje je prošle godine u Zagrebu doplivao za 22.45 sekundi, da je jučer na svojem bazenu ponovio prošlogodišnji rezultat, mogao bi se pohvaliti A normom za Svjetsko prvenstvo. Tako zasad A normu ima jedino plivač »Medveščaka« Nikola Obrovac, koji je svoj status riješio još u travnju na Otvorenom prvenstvu Švedske kada je na 50 prsno (27.46) popravio svoj i hrvatski rekord i za pet stotinki nadmašio A normu za svjetsku smotru.


Sever je titulu hrvatskoga prvaka obranio i na 100 delfin, do zlata je doplivao za 54.10 sekundi, rezultat je to dvije stotinke sporiji od B norme za svjetsku smotru, koju je prvoga dana natjecanja na Kantridi na 200 leđno isplivao Anton Lončar, koji je jučer osvojio broncu u četiri puta kraćoj utrci (26.97).




»Primorjaši« mogu biti zadovoljni jučerašnjim danom na Kantridi, osvojili su osam titula državnih prvaka, osim Mislava Severa dvama se pojedinačnim zlatima okitila i Ana Matković (200 mješovito i 200 prsno), Sanja Jovanović opet je najbrža na 50 leđno, a naslove su obranili Saša Gerbec (200 leđno) i obje štafete 4×100 mješovito, dok su titule viceprvaka osvojili Andrej Ivanović (400 mješovito), Ema Krajinović (200 mješovito), Ana Petrović (50 slobodno) i Antonio Rajković (200 leđno).


Meri Mataja nova je kadetska rekorderka Hrvatske na 50 leđno, plivačica »Kantride« u finalu je plivala 31.64 sekunde, čime je za osam stotinki popravila tri godine star rezultat Lorene Jerebić iz Banja Luke.