Vaterpolo

Pezelj nakon poraza u Igalu: “Veliki promet, nikakva zarada”

Igor Duvnjak

Promašili smo dva peterca, kontru »jedan na nula« i tri šanse s igračem više. To je već šest pogodaka – kaže Igor Pezelj



RIJEKA Vaterpolisti »Primorja Erste banke« opet su uzalud putovali na Crnogorsko primorje, poslije nedavnog poraza u Budvi sada su i u Igalu doživjeli visok poraz od domaćeg »Jadrana Carina«. Dosta je reći da im je za prvi gol trebalo čak 19 minuta. Naravno da su »jadranaši« sve to obilno koristili odmakavši na čak sedam zaveslaja prednosti, kada je Australac Nathan Power postigao prvi gol za goste, domaći su već odlučili utakmicu puno prije njezinog kraja.


– Imali smo jako puno neiskorištenih prilika. Promašili smo dva peterca, čistu kontru »jedan na nula« kada je Mudražija sam isplivao pred vratara, također i tri čisto izrađene šanse s igračem više. To je već šest pogodaka, to su situacije »šah-mat« u kojima su realno trebali biti postignuti golovi – jada se trener Riječana Igor Pezelj nakon noći provedene na putu razmišljajući o visokom porazu njegove ekipe (4:11), reviji promašaja i izrešetanoj mreži.– Jednostavno »veliki promet, nikakva zarada«. Nismo dobro odgovarali na njihovu agresivnu igru u obrani. Bili smo jako mlaki, spori, tromi.

Pezeljeva momčad po povratku s dugotrajnoga putovanja autobusom ima malo vremena za odmor. Već sutra od 19 sati na Kantridi dočekuje trećeplasiranu »Mladost« koja im je odmakla čak pet bodova. Riječki su vaterpolisti dosad ostali bez brojnih bodova koji vode na željeni Final Four Regionalne lige, prilika za plasman na taj turnir ima sve manje.


– Realno, još uvijek imamo šansi za plasman na Final Four Regionalne lige, ali bit će nam sve teže, imamo sve manje utakmica. S »Mladosti« ćemo imati jako tešku utakmicu, oni su jako dobra momčad. S druge strane, činjenica je da igramo kod kuće, što nam je velika prednost jer se pokazalo da doma igramo puno bolje nego u gostima.




Zagrepčani su nam i dalje jedan od konkurenata u hrvatskom prvenstvu, pobjegli su nam previše bodova da bismo ih mogli stići u Regionalnoj ligi. Mislimo da su nam ostali dužni nakon toliko međusobnih utakmica koje smo odigrali u ovoj sezoni. Na pravi način bismo im trebali sutra uzvratiti. Jednostavno, ovoga puta moramo pobijediti, nema više odgađanja – poručio je Igor Pezelj.