Primorje domaćin Jugu

Peroš: ‘Jug je favorit, ali želimo pružiti što jači otpor’

Igor Duvnjak

POKAZATI POTENCIJAL – Duje Peroš / Snimio Sergej DRECHSLER

POKAZATI POTENCIJAL – Duje Peroš / Snimio Sergej DRECHSLER

Ovo je mlada ekipa koja ima potencijala za napredak. »Jug CO« je velika  momčad. Pokušat ćemo im pružiti što jači otpor, nešto i pokazati – kaže Duje Peroš



RIJEKA Ekipa vaterpolista »Primorja Erste banke«, sastavljena mahom od poletaraca, večeras od 18 sati dočekuje apsolutnog favorita »Jug Croatia osiguranje« s kojim su se prije nekoliko sezona ondašnji primorjaški asovi otimali za naslove prvaka. Iza ove ekipe seniorskih početnika, koje vodi trener Igor Hinić, dva su domaća poraza u Regionalnoj ligi, uspjeh u Budvi te minimalan splitski poraz s »Mornarom BS«.


– U prethodna četiri nastupa u našoj je igri bilo dobrih i loših stvari, koje se trudimo ispraviti. Ne znam koliko smo uspjeli u tome. Rezultat s »Partizanom« nije mjerilo naše igre – smatra Duje Peroš, dokapetan riječke momčadi, jedan od rijetkih iskusnika među »primorjašima«, napadač kojemu je ovo osma seniorska sezona.


– »Mornar BS« je dugo na okupu, znali smo kako igraju i pripremili smo se za njih, međutim, to očito nije bilo dovoljno. Bitno je da smo se borili do kraja, a grešaka će uvijek biti. Dogodile su nam se neke stvari koje se ne smiju događati. Primjerice, dobili smo dva gola s dva metra, a kod odlučujućeg gola »stativa« je ostala nebranjena.




Peroš vjeruje u lijepu budućnost svojih mlađih suigrača.


– Ovo je mlada ekipa koja ima potencijala za napredak. Gušt mi je trenirati s njima. Zadovoljan sam njihovim pristupom na treningu, kao i s trenerom. Puno se radi i nadam se da će napredak biti vidljiv.


S obzirom na raspored snaga u bazenu, večerašnja utakmica »primorjašima« ispada jedna od najlakših, Riječani igraju bez velikih imperativa. Bijač, Garcia, Lončar, Macan, Fatović, Rašović i ostale zvijezde iz sastava višestrukih prvaka Europe itekako imponiraju, čak i vaterpolskih laicima jasno je da je momčad trenera Vjeke Kobeščaka neupitni  favorit.


– »Jug CO« je velika  momčad koja u svakoj utakmici ide na pobjedu, tako će biti i večeras. Pokušat ćemo im pružiti što jači otpor, nešto i pokazati. Najbitnije je da naš pristup igri bude kao i u svim dosadašnjim utakmicama, da budemo borbeni.