A-2 liga vaterpolista

PORAZ U FINIŠU Vrlićev “brutality” stajao Riječane bodova protiv Radničkog

Igor Duvnjak

Detalj s utakmice na Kantridi/V. KARUZA

Detalj s utakmice na Kantridi/V. KARUZA

Mlada domaća momčad je ostala bez bodova u uzbudljivoj utakmici sa četiri izjednačenje u kojoj je znala imati i po dva-tri gola prednosti, ali je posustala u finišu. Ključno je bilo kada je Mislav Vrlić isključen radi prekršaja brutality, gosti su potom dali dva gola i slavili na Kantridi 10:9.



RIJEKA Utakmica prvog kola A-2 Regionalne lige vaterpolista Primorje EB – KGW Radnički 9:10 (2:1, 2:3, 3:2, 2:4). Plivalište na Kantridi. Gledatelja 200. Suci Goran Gavrilović (Zagreb), Ivan Raković (Beograd).


PRIMORJE ERSTE BANKA: Čubranić, Čunko, Brubnjak, Putt, Peroš 1, Blažić, Tkač 2, Rakovac 1, Petrić, Vrlić 2, Augusti, Aksentijević 3 (1), Olić, Marić.


KGW RADNIČKI: Dobožanov, Đorđević, Stanojević, Ganić 2, Radovanlija 1, Mitrović, Panić 1, Dino 4 (2), Vasić, Gusarov 2, Manić, Tomašević, Đerković, Pljevančić.




Igrač više: Primorje EB 10 (5), KGW Radnički 11 (5). Peterci: Primorje EB 1 (1), KGW Radnički 2 (2). Crveni karton: Mislav Vrlić (Primorje EB) u 30. minuti.


Mlada domaća momčad je ostala bez bodova u uzbudljivoj utakmici sa četiri izjednačenje u kojoj je znala imati i po dva-tri gola prednosti, ali je posustala u finišu. Ključno je bilo kada je Mislav Vrlić isključen radi prekršaja brutality, gosti su potom dali dva gola i slavili na Kantridi 10:9.


Riječkoj momčadi je trebalo tek nešto više od dvije minute igre kako bi splela prvu matnu akciju pred suparničkim vratima. Stvorena je akcija za Maroša Tkača. a Slovak nije propustio priliku za matiranje Dobožanova. Srpski gosti su reagirali promptno, na drugoj strani uoči sredine četvrtine Ganić je svladao Čubranića za prvo izjednačenje rezultata. Gosti su krenuli u utakmicu s vrlo agresivnom obranom, koja je domaćine tjerala od gola. ali je ona bila nemoćna u drugoj domaćoj akciji sa igračem više.


Srđan Aksentijević je dvije minute prije prvog odmora dijagonalom vratio primorjaše u vodstvo – 2:1. Minimalna prednost je sačuvana do odmora nakon što je Fran Čubranić odbio udarac, a u raspletu akcije njegovi suigrači su osvojili loptu. Odličnim zatvaranjem centra domaćini su si na početku druge četvrtine otvorili put za udvostručenje vodstva. U napadu je stvoren otvoren prostor za neometan udarac Darija Rakovca koji je spremno iskoristio priliku za najveću dotadašnju razliku – 3:1. Pet minuta prije kraja četvrtine gosti su dobili šansu iz peterca kojega je Dino sigurno realizirao da bi sredinom četvrtine riječka prednost isparila nakon što je Panić realizirao akciju s igračem više za 3:3. Dino je uskoro produžio brzu srpsku seriju na 3:0 i prvo gostujuće vodstvo 4:3. Riječki napad je u svom tom razdoblju tri puta pogodio vratnicu Dobožanovih vratiju, a onda je 48 sekundi prije “velikog odmora” kapetan Duje Peroš našao put do mreže i prekinuo suparničku nisku, izjednačio je na 4:4.


Odmah početkom nastavka Riječani su se vratili u vodstvo kada je poslije obrane Čubranića Mislav Vrlić ostao zaboravljen u kontri i lako je pogodio za 5:4. Ubrzo je viđen još jedan djelotvorni domaći napad kada je Tkač svojim drugim golom donio opet dva zaveslaja prednosti “bankarima”, s igračem više je pogodio za 6:4. Riječka serija u ovoj četvrtini se produžila na 3:0, Vrlić je sa igračem više svojim drugim golom ostvario najveću razliku na utakmici, bilo je 7:4 nešto više od tri minute prije posljednjeg odmora. Seriju Riječana je uspio prekinuti Ganić, nakon toga je pogodio i Gusarov 25 sekundi prije kraja ovog dijela igre, u posljednju četvrtinu se uplivalo s minimalnom razlikom – 7:6. U prvoj minuti posljednje četvrtine dosuđen je peterac za Riječane kojega je Aksentijević pretvorio u obećavajućih 8:6 sedam minuta prije kraja. Isti razmak je ostao i nepune četiri minute do kraja kada je Aksentijević svojim trećim golom pogodio za 9:7. No vodstvo je brzo isparilo, nakon gola Radovanlije Vrlić je skrivio peterac i isključen je do kraja, a Dino je iz peterca pogodio za 9:9 nešto više od dvije minute do kraja. Potom je s igračem više nastavio kragujevačku seriju, 3:0 za 10:9 vodstvo gostiju. U očajničkim pokušajima brojčano inferiorni domaćini su dva puta pokušali u posljednjim trenucima, bez efekta.


Riječka momčad 24 sata nakon utakmice protiv Radničkog kreće autobusom na dugačak put – gostovanje u Budvu.