Veliki uspjeh

OI Rio: Vaterpolisti pobijedili Crnu Goru, za zlato će se boriti sa Srbijom

Hina

Reuters

Reuters



NOVO 22.45 U finalu olimpijskog turnira u Riju, koje je na rasporedu u subotu, igrat će vaterpolisti Hrvatske i Srbije. 


Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), dok je Srbija svladala Italiju sa 10-8 (3-0, 3-2, 1-0, 3-6).


———————




Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira pobijedili Crnu Goru sa 12-8 (4-3, 3-2, 1-1, 4-2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju. U finalu će igrati protiv boljeg iz susreta Italija – Srbija (21.30 sati).


Hrvati su odlično krenuli, već u prvom napadu pogađa Šetka. Potom su još bili uspješni Bušlje i Lončar, i »barakude« su nakon četiri minute vodile 3-0.


No, to nije impresioniralo Crnogorce, koji su u minutu i pol zabili tri pogotka te su došli do izjednačenja 3-3. Ipak, minutu prije isteka prve četvrtine Hrvatska zabija sa igračem više, a strijelac je ponovno Bušlje.


U drugoj četvrtini bila je to izjednačena utakmica, ali u posljednje dvije minute prvo je uslijedio odličan lob Sukna, a potom i gol Macana sa centarske pozicije za prednost od dva pogotka.


U trećoj dionici po jedan gol sa svake strane i »barakude« su u zadnju četvrtinu ušle sa vodstvom 8-6. Pogotkom Bušljea pet minuta prije kraja Hrvati su poveli 9-6 i do kraja su uspješno kontrolirali utakmicu i zasluženo su ušli u finale koje je u subotu u 22.50 sata.


Bila je ovo druga pobjeda protiv Crne Gore u Riju, koju smo u skupini svladali sa 8-7.


Kod Hrvatske najefikasniji su bili Andro Bušlje sa 4 i Anđelo Šetka sa 3 tri gola. U momčadi Crne Gore najbolji su bili Aleksandar Ivović i Darko Brguljan sa po 3 pogotka.


Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća za vaterpoliste, koji su bili srebrni u Atlanti 1996. i zlatni u Londonu 2012. godine.


Tucak: Ova ekipa ima sjajnu vibru


 Kad sam prije četiri godine u Šibeniku po prvi puta upoznao momke osjetio sam da ova ekipa sjajnu vibraciju i eto sada potvrde, plasmana u olimpijsko finale, kazao je nakon 12-8 pobjede vaterpolista nad Crnom Gorom u polufinalu izbornik Ivica Tucak.


»Naplatili smo sve one silne izostanke, otkaze, ozljede i suspenzije koje su nas pratile u zadnje četiri godine. Ponosan sam na sve što smo učinili i sada nam preostaje onaj zadnji korak ka zlatu. Mislim da je ova ekipa jako dobro složena, stvarno dišemo zajednički, a najbolje o tome govori kako je sportski kapetan Pavić prihvatio da ga zamijeni Bijač«, kazao je Tucak, koji je dodao da će finale biti iznimno teško.


»Sasvim je svejedno Srbija ili Italija jer se radi o odličnim ekipama. Na nama je da sada malo proslavimo, a onda se pripremimo za najvažniju utakmicu ove generacije«, zaključio je Tucak.