Promocija vaterpola

Ni jak pljusak nije zaustavio vaterpoliste na Lokvarskom jeziku

Marinko Krmpotić

Vaterpolske atrakcije na Lokvarskom jezeru

Vaterpolske atrakcije na Lokvarskom jezeru



LOKVE Žestoki pljusak koji je trajao više od pola sata, kao ni oblaci koji su u potpunosti sakrili ovog ljeta žarko sunce, nimalo nisu smetali sudionicima 2. Vaterpolo kupa Lokve 2018. održanog kod starog motela na Lokvarskom jezeru. Usprkos najavama kiše organizatori iz TZO Lokve i Općine Lokve opravdano nisu željeli odustati od prošle godine zamišljenog i pokrenutog jezerskog vaterpolo druženja, a da su bili u pravu potvrdili su i mlađi uzrasti vaterpolista iz Opatije, Crikvenice i Primorja EB, koji su odigrali tri atraktivne utakmice.


Popularizacija, ne samo vaterpola, već i turističkih mogućnosti Gorskoga kotara, temelj je ovoga druženja, istaknuo je predjednik HVS-a Predrag Sloboda, koji je zaslužan za realizaciju ovogodišnjeg turnira.


– Prošle su godine ideju vaterpola na Lokvarskom jezeru potaknuli Ratko Rudić i Karlo Stipanić, a mi smo je ove godine nastavili i činit ćemo to i dalje uz entuzijaste iz Općine Lokve – rekao je Sloboda.




Slično razmišlja i proslavljeni hrvatski vaterpolist Samir Barać.


– Ako u tom spajanju vaterpolo može pomoći, mi ćemo biti prezadovoljni i uvijek spremni podržati ovakve turnire – rekao je Barać.


Načelnik Općine Lokve Toni Štimac nakon uspješno odrađenog 2. Vaterpolo kupa, najavljuje za iduću godinu stalnu »postavu« vaterpolo igrališta, koje će biti smješteno uz samu obalu i gdje će se tijekom idućeg ljeta moći igrati vaterpolo utakmice i to, nada se, možda i prvih goranskih vaterpolo ekipa!