Najbolji hrvatski predstavnik

Mislav Sever: Nemam si što zamjeriti, moje vrijeme tek dolazi

Ima vremena za nove uspjehe, nastavit ću marljivo raditi i rezultati će sigurno biti još bolji – kaže Sever, koji je plivao u polufinalu na 50 i 100 slobodno



RIJEKA Uoči Svjetskoga prvenstva u kratkim bazenima, domaćin kojega je bio Windsor, imao je samo jednu želju. Plasirati se u svoj prvi polufinale velikoga natjecanja. No, Mislav Sever, plivač »Primorja Croatia osiguranja«, otišao je korak dalje. Ne samo da je plivao u dvama polufinalima, utrkama na 50 i 100 slobodno, već je postao najbolji hrvatski predstavnik na kanadskoj svjetskoj smotri.


– Zadovoljan sam svojim nastupom, ali, iskreno, ipak postoji žal zbog finala na 100 metara. Nedostajala mi je jedna desetinka. Nervoza u polufinalu učinila je svoje – započeo je Mislav Sever, koji je u polufinalu »stotke« zauzeo deseto mjesto, za što mu je trebalo 47.40 sekundi, čime je za tri stotinke popravio svoj osobni rekord iz kvalifikacija u kojima je isplivao šesti rezultat.


Stotka


Riječki se plivač u Windsoru prvi put u karijeri spustio ispod 48 sekundi, svoj je osobni rekord popravio za čak 65 stotinki, a iza sebe je ostavio srebrnog na 50 metara, Rusa Vladimira Morozova (47.82, 18. mjesto), koji je osvojio dva zlata s ruskom štafetom 4×50 i 4×100 metara.




– Malo sam razočaran što sam ostao bez finala, ali bit će još prilika. Ako gledam pozicije koje sam osvojio, onda je to jako dobro, ali je rezultatski moglo biti bolje. No, ukupan je dojam i više nego dobar – dodao je plivač »Primorja Croatia osiguranja«, koji je u polufinalu na 50 slobodno plivao 21.62 sekunde, zauzeo 12. mjesto i još jednom popravio svoj najbolji rezultat. U kvalifikacijama je plivao stotinku sporije, također zauzeo 12. mjesto i za šest stotinki popravio svoj dva mjeseca star osobni rekord s Grand Prixa Jadran u Splitu na kojem je isplivao normu za kanadski ispit.


– To što sam bio bolji na »stotki« i nije iznenađenje, na 100 metara sam uvijek bolji kad sam spreman, kad sam u punom treningu onda sam bolji na »pedesetici« – rekao je Sever koji je u Windsoru plivao još u dvjema disciplinama. Na 100 delfin plivao je 52.46 sekundi i za šest stotinki popravio svoj dva mjeseca star osobni rekord iz Plsena, na duplo kraćoj dionici bio je 28. (23.74, izjednačio osobni rekord).



Plivačice »Primorja CO« ovog će vikenda predvođene Sanjom Jovanović u Zadru braniti titulu ekipnih prvakinja Hrvatske, njihovi klupski kolege za cilj imaju ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha kada su osvojili treće mjesto. No, u Zadar će otputovati oslabljeni budući da neće moći računati na usluge Antona Lončara, Luke Matacina, Andreja Ivanović i Svena Arnara Saemundssona, koji se nalaze na studiju u SAD-u.



Trema


Mislav Sever Windsor će pamtiti kao natjecanje na kojem je ostvario uspjeh karijere, ali i kao natjecanje na kojem ga je prvi put u karijeri »pojela« trema.


– Dosad nisam imao problema s tim, jak sam u glavi i na svako sam natjecanje isto gledao. Sve do polufinala na 50 metara. Tada me uhvatila nervoza, samo sam si govorio da ne napravim pogreške na okretu i na ulasku u cilj, a onda sam baš tu pogriješio. I to je odnijelo bolji rezultat. Ipak je to bilo prvo polufinale na toj razini, znaš da kraj tebe plivaju jako brzi plivači i situacija u glavi se malo promijenila. Znao sam da mogu dobro plivati, ali te su se greške ipak pokazale kobnima.


Nemam si što zamjeriti, ima vremena za nove uspjehe, nastavit ću marljivo raditi i rezultati će sigurno biti još bolji – kaže Zagrepčanin koji je od treće do 17. godine života živio u Italiji, a kao 14-godišnjak prvi put postao član »Primorja CO«. U 17. godini se preselio u Zagreb, prebacio u »Mladost«, u kojoj je trenirao sve do ovoga ljeta kada se vratio na Kantridu gdje trenira pod paskom Dimitra Bobeva.


– Moj idući cilj je Svjetsko prvenstvo u Budimpešti krajem srpnja iduće godine. Inače sam bolji u velikom bazenu jer ima manje okreta, što je moj veliki plus.