Novi trener

Milošević u Kantridi: Najmlađi riječki plivački klub dobio veliko trenersko pojačanje

ISTI BAZEN, DRUGI KLUB – Miloš Milošević / snimio S. DRESCHER

ISTI BAZEN, DRUGI KLUB – Miloš Milošević / snimio S. DRESCHER

Ne slažem se s trenutnim razmišljanjem vodstva »Primorja Croatia osiguranja« i struke, imamo različitu viziju organizacije kluba. Mislim da se kao trener nikome ne moram dokazivati – kaže Milošević



Najmlađi riječki plivački klub dobio veliko trenersko pojačanje


 Plivački klub »Kantrida« dobio je veliko pojačanje, od danas će u najmlađem riječkom kolektivu kao trener početi raditi Miloš Milošević.


– Istina je, ove ću sezone raditi kao trener kadeta i juniora u »Kantridi« – rekao je Milošević, iza kojega je jednogodišnja turska epizoda tijekom koje je u Trabzonu radio s kadetsko-juniorskim pogonom u sportskom centru tamošnjeg ministarstva sporta i plivačkoga saveza. Po povratku u Rijeku logično je bilo da se vrati u »Primorje CO« u kojem je ostvario svoje najveće uspjehe kao plivač, a kasnije i kao trener, a u kojem je uoči odlaska u Tursku imao zamrznut status, što znači da je mu je klub u svakom trenutku jamčio posao. No, s vodstvom svojeg matičnog kluba nije uspio naći zajednički jezik.


Rezultati




– Razgovarao sam s predsjednikom Marochinijem i potpredsjednikom kluba Manestrom, kao i sa sportskim direktorom Mladenom Miškovićem, izrazio želju da radim s mlađim kategorijama, ali, nažalost, nismo se uspjeli dogovoriti. Ne slažem se s trenutnim razmišljanjem vodstva kluba i struke, imamo različitu viziju organizacije kluba. S druge strane, našao sam zajednički jezik s ljudima iz »Kantride« i mislim da ćemo imati vrlo uspješnu sezonu – dodao je Milošević, kojemu je sredinom prosinca prošle godine turski savez ponudio nastavak suradnje i četverogodišnji ugovor, koji je odbio.


– Turci su prema meni bili i više nego korektni, puno sam naučio, ali prevagnula je želja za obitelji, četiri godine su ipak dugo razdoblje. Sada me u »Kantridi« čeka nov izazov, Dalibor Krebelj je već napravio odličan posao. To je klub s dobrom pričom, ima perspektivu. Mislim da se kao trener nikome ne moram dokazivati.


I ne mora. Miloš Milošević je u »Primorju CO« ostavio velik trag, što kao plivač i svjetski rekorder, što kao trener koji je klub vodio od 2008. do 2012. godine te kao izbornik hrvatske reprezentacije od 2011. do 2015. godine. U tom je razdoblju s Markom Strahijom, tada 32-godišnjim plivačem na zalasku karijere, koji se netom vratio nakon jednogodišnje pauze zbog bolesti, stigao do A norme za Olimpijske igre u Pekingu, jednako kao i sa Smiljanom Marinović, Dominika Strahu odveo je do polufinala Europskoga prvenstva u kratkim bazenima, a Sašu Gerbeca, koji je 2013. godine pod Miloševićevom paskom kao 27-godišnjak isplivao svoj prvi državni rekord u karijeri (50 prsno), doveo do najvećeg uspjeha karijere i polufinala Svjetskoga prvenstva u kratkim bazenima. Uoči odlaska iz Rijeke, u prosincu 2015. godine, nakon tri mjeseca rada s najboljom hrvatskom plivačicom Sanjom Jovanović, osvojio je broncu na Europskom prvenstvu u Netanyji. Sanja se toga prosinca kao 29-godišnjakinja nakon tri godine vratila u europski vrh, isplivavši u finalu svoju najbržu utrku u posljednjih šest godina, odnosno od 2009. godine kada je na Europskom prvenstvu u Istanbulu, u eri brzih poliuretanskih kostima, do zlata doplivala za 25.70 sekundi, što je još uvijek vrijeme europskog rekorda. Koji je do 7. prosinca 2014. godine i finalne utrke na Svjetskome prvenstvu u Dohi bio i svjetski rekord.


Drugi uvjeti


– Uvijek postoji mogućnost povratka, ali pod nekim drugim uvjetima – zaključio je Milošević, odlazak kojega je velik korak unazad za »Primorje CO«, koje se trudi vratiti na staze stare slave, ali, nažalost, još uvijek živi na starim lovorikama.


– Gdje je zapelo? S naše strane nigdje. Istina je da smo imali obavezu prema Miloševiću, ali je isto tako istina da smo je mislili ispoštovati. No, Mićo nam jednostavno nije dao priliku da izađemo s ponudom i kažemo mu što mislimo. Razgovarali smo s njim, to je točno, ali Izvršni odbor je taj koji donosi odluke, a Milošević očito nije imao strpljenja čekati, već se odlučio na odlazak. Od njega sam dobio sms u kojem se zahvaljuje na suradnji. Milošević je iz Splita došao u »Primorje« i napravio velike rezultate, ali »Primorje« je bilo to koje mu je sve omogućilo. Jako nam je žao što je otišao i što nam nije dao priliku. Ne znam zašto je tako odlučio, svi razgovori s njim protekli su u sportskom tonu. Trebao je imati strpljenja čuti što nudimo i onda donijeti odluku. To bi bilo sportski. Naša vrata su mu uvijek otvorena, ja ga vidim samo u »Primorju« – poručio je sportski direktor »Primorja CO« Mladen Mišković.