Potencijal

Lovro Paparić, riječki centar, o razočaranju na SP-u: S ovakvom ekipom smo trebali osvojiti medalju

Igor Duvnjak

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Imamo potencijal za medalju, ali sve je nekako otišlo u krivom smjeru i nije se dogodilo ono što je bilo za očekivati - rekao je Paparić



RIJEKA – Dok vaterpolisti Primorja Erste banke imaju natjecateljsku stanku između dvije polusezone A2 Regionalne lige njihov istaknuti suigrač, centar Lovro Paparić tek očekuje malo odmora nakon što se vratio iz Kuvajta sa Svjetskog prvenstva u sastavu hrvatske reprezentacije.


Nade hrvatskog vaterpola, kao što je to već postao običaj s generacije na generaciju, su se nadale mjestu na pobjedničkom postolju no na koncu su zauzele četvrto mjesto budući da su u borbi za brončanu medalju uspješniji od njih bili mladi Talijani dok je Grčka u finalu slavila protiv Srbije.


– Kao prvo, nismo imali nešto puno vremena za pripreme i za slaganje ekipe – rekao je Lovro Paparić po povraku u Rijeku. – Došli smo u Kuvajt poslije dva tjedna priprema. Nadali smo se da ćemo se kao momčad početi dizati tijekom turnira, jer to obično tako i ide.




Međutim, to se nije dogodilo. Dosta loše smo odigrali utakmicu sa Srbijom. Nakon toga nas je čekala Španjolska, očekivali smo jako dobru igru i uistinu, bila je to jako dobra utakmica. Dobili smo ih s golom razlike.


Poslije toga je, međutim, krenuo rezultatski hrvatski silazni trend u Kuvajtu, gdje ih je u polufinalu Grčka deklasirala sa čak devet golova razlike. Nakon toga su ih u borbi za brončanu medalju svladali »azzurri«.


Visoki poraz


– Kao drugoplasirani u skupini išli smo na Grke. Očekivali smo težu utakmicu ali ne baš rezultat koji je bio. Ne znam što se dogodilo, da li je riječ o psihološkoj nespremnosti ekipe ili o neposloženosti momčadi, ali uglavnom, utakmica je otišla u krivom smjeru. Na koncu nam je preostao susret za treće mjesto s Italijom. Bila je to dobra utakmica, normalno bilo je grešaka, ali mi smo dobro igrali.


U tom susretu su malo prevagnuli i suci, imali smo tri-četiri isključena igrača s tri osobne pogreške. Na koncu su nas pobijedili s tri gola razlike. Osvojili smo četvrto mjesto. Drugo je pitanje da li je to realno ili ne. S ovakvom ekipom smo trebali osvojiti medalju, ali što je tu je… Što se tiče mogućnosti ove ekipe imamo potencijal za medalju, ali sve je nekako otišlo u krivom smjeru i nije se dogodilo ono što je bilo za očekivati.


Zadovoljan je pritom u svemu svojim učinkom na Svjetskom prvenstvu.


– Zadovoljan sam svojim nastupom. Što se tiče nas obojice centara, bili smo izrazito dominantni na toj poziciji. Za sebe sam zadovoljan a za ostatak ekipe ne mogu govoriti.


Pripreme


Jasno da svaki sportaš teži uspjesima, medaljama, ali u ovim mlađim uzrastima se gleda potencijal igrača. Lovro u ovoj momčadi vidi dobar potencijal.


– Naravno da se može očekivati lijepih stvari od ove momčadi, Ova generacija može iznijedriti par igrača. Naravno, neće to biti cijela ekipa, ali ima pojedinaca od kojih bi nešto moglo biti. To će se vidijeti u narednim godinama. Sada su pred nama Olimpijske igre, a onda ćemo vidjeti što će biti u idućem olimpijskom ciklusu.


Paparić će se nakratko odmoriti a nakon svega ga očekuje nova borba za ligaške bodove s Primorjem Erste bankom koje je nakon prvog dijela sezone na trećem mjestu A2 Regionalne lige.


– Trećeg siječnja nastavljamo s radom punom parom. Početkom veljače nastavljamo sezonu. Već su iz vodstva kluba govorili da je naš rezultat u prvom dijelu sezone bio iznad očekivanja s obzirom da za razliku od ostalih ekipa mi nemamo nekih igrača sa strane.


S ovako domaćom ekipom napravili smo odličan rezultat u ovom dijelu sezone. Radnički iz Kragujevca ima velike želje u nastavku sezone, isto tako i Solaris. Mi ćemo dati sve od sebe i pokušat ćemo ostati pri vrhu, a bude li to moguće ući i u borbu za prvo i drugo mjesto – rekao je Paparić.