Povratak u šezdesete

Ljetna revija Primorje Aqua Marisa: Čarolija na vodi

Ivana Kocijan

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Uz plesnu glazbu s početka 60-ih plivačko-plesna revija na vodi donijela je atraktivne koreografije u čijoj je izvedbi sudjelovalo 90-ak riječkih sinkrica, od najmlađih do najstarijih, uz stručnu potporu HNK Ivana pl. Zajca i vokalnu podršku članica i članova Vokalnog studija Rijeka



U sklopu Riječkih ljetnih noći preksinoć je na Bazenima Kantrida održana završna ljetna revija Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris. Najnoviji show riječkih sinkroplivačica donio je novu čaroliju na vodi. Revija pod naslovom »Back to the 60« ispričala je priču poznatu iz mjuzikla »Hairspray«. Smještena je u 60-e godine prošlog stoljeća, u američki Baltimore, u vrijeme borbi za osnovna ljudska prava crnaca i protiv rasne segregacije.


Glavna junakinja, mlada Tracy, postat će simbol borbe protiv isključivosti i borbe za ravnopravnost i onih »drugačijih«. Uz plesnu glazbu s početka 60-ih plivačko-plesna revija na vodi donijela je atraktivne koreografije u čijoj je izvedbi sudjelovalo 90-ak riječkih sinkrica, od najmlađih do najstarijih, uz stručnu potporu HNK Ivana pl. Zajca i vokalnu podršku članica i članova Vokalnog studija Rijeka.


– Uzbuđenje koje je trajalo zadnjih mjeseci polako se stišava i zamjenjuje ga zadovoljstvo nakon još jedne uspješne revije. Želimo još jednom zahvaliti Riječkim ljetnim noćima na povjerenju i velikoj pomoći pri organizaciji, razglasa, svjetla, kulise. Velika hvala Vokalnom studiju Rijeka, cure i dečki pomeli ste nas i već sada se veselimo budućoj suradnji. Frizure našim glavnim likovima napravile su spretne ruke i velika mašta Ivane Zoretić, vlasnice frizerskog salona »E«. Zahvaljujemo i Aleksandri Domijan na odličnom make up-u, hvala na svim transformacijama.




Hvala Tekstilnoj školi Rijeka na posuđenim kreacijama. Najveće hvala ide našim sirenama i trenericama na njihovom neumornom radu i ljubavi prema sinkru. Posebna velika hvala ide našim sinkroroditeljima koji su fantastični, poručile su riječke sinkroplivačice.