Svjetski kup - jedrenje

Jurišić šesti, Stipanović 12. u Kini

Hina

Tonči Stipanović / Reuters

Tonči Stipanović / Reuters

Nakon prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u kineskom Qingdau u konkurenciji 37 laseraša Filip Jurišić zauzima šesto mjesto, a Tonči Stipanović dvanaesto



ZAGREB Nakon prvog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u kineskom Qingdau u konkurenciji 37 laseraša Filip Jurišić zauzima šesto mjesto, a Tonči Stipanović dvanaesto.


Odjedrena su dva plova, Jurišić je bio dosta konstantan s osmim i 13. ulazom, dok je Stipanović izvrsno otvorio regatu s pobjedom u prvom plovu, dok je u drugom bio puno slabiji – 27.


»Prvi dan je prošao, krenuo sam odlično, nakon dosta čekanja na vjetar dobro sam se postavio na situaciju koja se razvijala na regatnom polju i pobijedio. U drugom plovu odlučio sam se za desnu stranu polja, dosta sam tu izgubio i nisam uspio napraviti ništa pametnog«, kazao je Stipanović, koji je u zadnje dvije godine pobjednik ove regate.




Umag je ovoga tjedna domaćin Europskog prvenstva za klasu Flying Dutchman, nekoć olimpijsku disciplinu, danas klasu u kojoj mahom nastupaju jedriličari u već zrelijim godinama. Zasad je održano pet jedrenja, među 70 posada na šestom mjestu su braća Tin i Robin Matulja. Prvenstvo traje do 19. rujna.