Već počeli treninzi

Izbornik Tucak računa na njega: Igor Hinić ponovno na popisu reprezentativaca

Hina

Snimio Marin ANIČIĆ

Snimio Marin ANIČIĆ

"Hinić se nameće kao logično rješenje nakon suspenzije Nikše Dobuda, jer smo nakon ozljede Frana Paškvalina  ostali samo na Luki Lončaru na poziciji centra. Kod Igora stvarno postoji velika želja za povratkom u reprezentaciju i on će već 17. studenoga u Zadru igrati u utakmici 2. kola Svjetske lige protiv Rusije", kaže Tucak



Jedan od najboljih vaterpolskih centara na svijetu Igor Hinić nalazi se na popisu igrača na koje izbornik Ivica Tucak računa, ne samo za dvije predstojeće utakmice Svjetske lige, nego i za Europsko prvenstvo u Beogradu te Olimpijske igre u Rio de Janeiru.


“Hinić se nameće kao logično rješenje nakon suspenzije Nikše Dobuda, jer smo nakon ozljede Frana Paškvalina  ostali samo na Luki Lončaru na poziciji centra. Kod Igora stvarno postoji velika želja za povratkom u reprezentaciju i on će već 17. studenoga u Zadru igrati u utakmici 2. kola Svjetske lige protiv Rusije”, rekao je u utorak na konferenciji za medije izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak. 


Na njegovom popisu nalazi se 17 imena od kojih će Tucak izabrati 13-oricu koja će 10. siječnja 2016. godine igrati u utakmici otvaranja Europskog prvenstva u Beogradu protiv reprezentacije Srbije i u kolovozu u Brazilu pokušati obraniti zlatnu olimpijsku medalju iz Londona.




“Nikome, pa ni Hiniću nije zagarantirano mjesto u reprezentaciji, ali on ima veliku želju da pomogne reprezentaciji i već u Rijeci trenira s mojim pomoćnikom Ivanom Asićem. Naravno da je veliki hendikep što Hinić ne igra za svoj Enke, jer prvenstvo Turske još nije ni počelo, ali s nama će proći pripreme u Zadru i Dubrovniku, a kasnije i u SAD-u. Uvjeren sam da će svojim iskustvom biti veliko pojačanje i to ne samo u bazenu”, kazao je Tucak koji smatra da su hrvatski reprezentativci izraziti favoriti u utakmici protiv Rusije, koja se igra u utorak, 17. studenoga u 20 sati na bazenu SC Višnjik.


Puno teža utakmica bit će ona koju 1. prosinca odabranici Ivice Tucka igraju u 3. kolu C skupine Svjetske lige protiv Italije u Dubrovniku.


Ako izbori mjesto u reprezentaciji, Igor Hinić ušao bi u anale hrvatskog sporta kao vaterpolist koji je nastupio na čak pet olimpijskih igara, a takvim se podvigom može pohvaliti malo sportaša  na svijetu pogotovo onih  iz momčadskih spotova. Hinić je nastupio na OI u Atlanti 1996. (srebrna medalja), Sydneyju 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. do Londona 2012. (zlatna medalja). 


“Kao aktualni olimpijski pobjednici iz Londona imamo obavezu biti jaki. Izbornik ima punu podršku Saveza za nadolazeća natjecanja. Zahvaljujem svima koji podržavaju našu vaterpolsku reprezentaciju, mi ćemo se odužiti dobrim rezultatima i jedino se nadam se da ćemo u olimpijskoj godini biti pošteđeni ozljeda i moći nastupiti u punom sastavu”, izjavio je dopredsjednik HVS-a i direktor reprezentacije Perica Bukić.


Na popisu Ivice Tucka su vratari Josip Pavić, Marko Bijač i Ivan Marcelić, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, centri Luka Lončar, Igor Hinić i Fran Paškvalin te vanjski igrači Maro Joković, Paulo Obradović, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević.