Vaterpolsko okupljanje

Ivica Tucak objavio popis kandidata za završnicu Europa kupa u Zagrebu

Hina

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS



ZAGREB Osam ponajboljih najboljih europskih reprezentacija igrat će završnicu Europa kupa od 5. do 7. travnja u Zagrebu na bazenu Mladosti, a hrvatski vaterpolisti brane naslov pobjednika.


Nacionalne vrste Crne Gore, Grčke, Italije, Mađarske, Rusije, Srbije, Španjolske i Hrvatske borit će za titulu pobjednika ovog prestižnog europskog natjecanja. Prvoga dana 5. travnja turnir otvaraju Mađarska i Crna Gora, a potom slijede dvoboji Španjolske i Srbije, te Italije i Rusije, dok Hrvatska od 20.15 sati igra s Grčkom.


– Želja nam je braniti naslov pobjednika od prošle godine. Bit će iznimno teško, čeka nas jedan vrlo naporan turnir s najboljim reprezentacijama Europe. Mislim da smo u jednom dobrom momentu, da one igre koje smo pokazali u zadnje vrijeme, pogotovo ona sa Srbijom u Sisku nam daje pravo vjerovati da možemo ponoviti velike stvari. Najbitnija nam je prva utakmica s Grčkom, zato što nas ona vodi u borbu za medalju ali i zato što pobjedom osiguravamo nastup na završnici Svjetske lige u Beogradu – kazao je hrvatski izbornik Ivica Tucak.




Tucak je objavio i popis od 16 igrača koji će zaigrati protiv najboljih u Europi. 


To su vratari Marko Bijač i Ivan Marcelić; centri Luka Lončar, Josip Vrlić i Ivan Krapić, braniči Marko Macan, Ivan Buljubašić , Andro Bušlje i Hrvoje Benić te napadači Loren Fatović, Maro Joković, Ante Vukičević, Lovre Miloš, Anđelo Šetka, Xavi Garcia i Andrija Bašić.


SATNICA SVIH UTAKMICA:


Četvrtfinale – petak, 5. travnja


(15.00) Mađarska – Crna Gora(16.45) Španjolska – Srbija(18.30) Italija – Rusija(20.15) Hrvatska – Grčka

Polufinalni dan – subota, 6. travnja


(15.00) poraženi Mađarska/Crna Gora – poraženi Italija/Rusija(16.45) poraženi Španjolska/Srbija – poraženi Hrvatska /Grčka(18.30) pobjednik Mađarska/Crna Gora – pobjednik Italija/Rusija(20.15) pobjednik Španjolska/Srbija – pobjednik Hrvatska/Grčka

Finalni dan – nedjelja, 7. travnja


(15.00) utakmica za 7. mjesto(16.45) utakmica za 5. mjesto(18.30) utakmica za broncu(20.15) finale