Danijel Liber

Ispada da je VK Opatija kriva za probleme u riječkom sportu

Ivan Volarić

Danijel Liber/Foto Arhiva NL

Danijel Liber/Foto Arhiva NL



RIJEKA Danijel Liber, direktor Vaterpolo kluba Opatija, reagirao je na navode Slaviše Bradića, tajnika Riječkog sportskog saveza, koji je naveo da grad Rijeka troši od 600 do 900 tisuća kuna godišnje za troškove termina opatijskog kluba. Liber ne negira istinost podataka, već želi pojasniti neke druge stvari.


– Prije svega, mi nikad nismo dobili na uvid sporazum između gradova, niti nas je ikada itko upoznao s cijenom termina na bazenima na Kantridi pa samim time ni ne mogu osporiti tvrdnje gospodina Bradića – govori Liber. – Međutim, činjenica je da Vaterpolo klub Opatija koristi termine koje nitko ne želi. Devedeset posto tih termina je od 15 do 17 sati, odnosno 7.30 do 9 sati ujutro. Te jutarnje termine u principu nismo ni koristili, odnosno koristili smo kratko vrijeme. Međutim, kako nitko nije postavljao pitanje termina, sve to se vodilo na nas. Znači, kada neka ekipa dođe na bazen, ona se prijavi na recepciju da je stigla i da će koristiti termin. Sigurno je da bi netko, da su ti termini tako atraktivni, rekao čekajte malo, imate rezervirani termin, a ne koristite ga redovno i nekome ćemo ga iznajmiti. Međutim, nemaju ga kome dati! Mi smo te neatraktivne termine i dobili zato jer nikome drugome nisu zanimljivi i atraktivni. Imam dosta kontakata po Rijeci, čujem da se i dvorane zatvaraju. Primjerice, Nafta je zatvorena do 16 sati jer nema smisla držati je u pogonu, a nema je tko u to vrijeme koristiti. Individuani treninzi jednostavno nisu isplativi. Bazen je druga priča. Ne možete vi zato što nema VK-a Opatija, od 15 do 17 sati isključiti grijanje vode. Da ne govorim o tome da dio termina nismo u mogućnosti koristiti kao vaterpolski trening jer imamo samo određene pruge u primjerice bazenu za skokove u vodu. Dakle, koristimo taj termin isključivo za plivački trening.


Liber je želio naglasiti još jednu stvar.




– Znam kakva je situacija u riječkim klubovima, ne dobivaju redovito novce i onda pročitaju da VK Opatija troši 600 ili 900 tisuća kuna u terminima na bazenima na Kantridi. I odjednom nastane kolektivna histerija prema opatijskom klubu, a stvari ipak stoje drugačije. Ispada da smo mi krivci jer neke stvari u riječkom sportu ne funkcioniraju kako bi trebale – rekao je Liber.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU