Sven Augusti

Imamo šanse i protiv Radničkog, to je utakmica za gušt!

Igor Duvnjak

Sven Augusti/Foto Arhiva NL

Sven Augusti/Foto Arhiva NL



RIJEKA Vaterpolisti Primorja Erste banke su u napornom jesenskom maratonu uplovili u mirnu riječku luku, tu su na svom plivalištu Kantride potopili Zemun Bosal čak 19:7 nakon što su prethodno za sobom ostvarili važnu ligašku novosadsku pobjedu nad Vojvodinom.


– Mislim da se općenito momčad stvarno dobro osjeća jer smo ljetos napravili uistinu odličnu bazu – kaže Sven Augusti, jedno od imena na novom valu riječkog vaterpola, sa četiri pogotka Zemuncima golgeter utakmice. Rođen je 1999. godine i već je treću sezonu u prvoj ekipi, uz vaterpolo se posvetio i studiju. – Smatram da smo zbilja kondicijski jedna od najspremnijih, ako ne i najspreminija momčad u ovoj našoj ligi. U ovom ritmu dobro izdržavamo napore utakmica i putovanja. Sada smo okončali jedan ciklus igranja u non-stop ritmu i za vikend nas čeka gostovanje u Kragujevcu. Trenutno smo na ljestvici iza naših domaćina i iza Solarisa, u dobrom smo naletu. Atmosfera u momčadi je odlična, osjećamo se dobro.


On i suigrači su do vrha napunili zemunsku mrežu sa čak 19 golova, na koncu su pobijedili sa trinaest zaveslaja prednosti.


– Znali smo da smo sigurno fizički dominantniji od Zemunaca, također i kvalitetniji, ali to je trebalo i pokazati u vodi. Riječ je o neugodnoj momčadi koja usporava ritam igre, vaterpolski rečeno »baca katran u igru«. Bili smo oprezni, trener je dobro pripremio taktiku. Nametnuli smo naš ritam, ušli smo u utakmicu onako kako smo mi htjeli. Na kraju je rezultat sve to i pokazao.Njega i suigrače čeka itekako težak kragujevački ispit sa momčadi koja ima maksimalan učinak u proteklih šest nastupa, svakako će biti favorit na svom bazenu. S druge strane, Augusti i prijatelji su ohrabreni gostujućim pobjedama.

– Do sada smo ostvarili sve što smo trebali, ostvarili smo važne pobjede u Splitu, Novom Sadu, također i na neugodnom gostovanju u Nišu. Sada se idemo nadmetati s Radničkim, i to nam je sigurno utakmica koju je gušt igrati. Mislim da imamo šansi, svakako ćemo tražiti priliku.