Pripreme

Igor Pezelj: Imamo još dječjih bolesti

Igor Duvnjak



RIJEKA Obnovljena momčad vaterpolista »Primorja Erste banke« s novim trenerom Igorom Pezeljom ulazi u završne pripreme za skorašnji početak sezone, koja »primorjašima« starta 8. listopada utakmicom prvog kola Regionalne lige sa splitskim »Jadranom« na Kantridi. Spoj iskustva i mladosti s bazena na Kantridi, u kojemu za razliku od prošlih sezona ipak prevladava mladost, proteklog vikenda je odigrala prve trening susrete sparirajući sa zagrebačkom »Mladosti«.


Novi kapetan Ivan Buljubašić i suigrači su prvo igrali u Rijeci dvije utakmice sa Zagrepčanima, a idućeg dana su odigrali još dva susreta s »mladostašima«, ovog puta u gostima. Naravno da takvi ogledi nisu neki objektivni pokazatelji kvalitete, već im je prvotna namjena uigravanje momčadi, ali ipak daju neku sliku mogućnosti momčadi uoči nove sezone.


– Naravno da su to samo trening utakmice, koje nam ne kažu nešto određeno, ali ipak se neke stvari vide. Konkretno, imamo još velikih oscilacija u igri – ustvrdio je Igor Pezelj, dugo vremena pomoćnik Ivanu Asiću prije nego je ljetos preuzeo kormilo Riječana. – To je normalno, tek smo se složili. U momčadi je puno mladih igrača, ima dječjih bolesti, ali na dobrom smo putu.




U momčadi je dvadesetak igrača, svi su zdravi izuzev mladog beka Marka Blažića, koji ima problema s ramenom. Susreti sa Zagrepčanima su itekako dobro došla stvar za uigravanje, poželjno je što više takvih utakmica. Nova nadmetanja su ovog vikenda na turniru u Zagrebu petak i subotu. Osim tamošnjih domaćih klubova »Mladosti« i »Medveščaka«, igraju još »Primorje EB« i talijanski prvoligaš »Trieste«. Uz rad s loptom i uigravanje riječka momčad paralelno »puni akumulatore«.


– Na taj način ćemo vježbati još ovog tjedna, a onda ćemo smanjivati intenzitet rada, što je i normalno budući da nam sezona počinje za desetak dana – poručio je Igor Pezelj.


Osim skorašnjeg početka nadmetanja u Regionalnoj ligi njegovu ekipu očekuju europski nastupi, za vikend nakon duela s »Jadranom« igrat će u drugom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka.