Vaterpolo

Igor Hinić pridružen klupi “primorjaša”

Igor Duvnjak

Foto: Ivica Tomić

Foto: Ivica Tomić



RIJEKA Igor Hinić novi je član stručnog stožera vaterpolista »Primorja Erste banke«, na klupi Riječana uz trenera Igora Pezelja te Aleksandra Tiškivskog bit će već ove subote na beogradskom gostovanju kod »Partizana«.


Trofejni as s dva metra, riječka sportska legenda svjetskoga glasa, nedavno se vratila među »primorjaše« odlučivši se za početak trenerske karijere na rad s mladima, sada je Hinić pozvan među seniore nakon niza njihovih poraza i loših igara u posljednje vrijeme koje su zaključili s itekako razočaravajućom domaćom predstavom s »Mladosti«. Činjenica je da momčad već duže vrijeme ne prikazuje igre koje bi trebala s obzirom na kvalitetu igrača u ovog vaterpolskoj družini.


– Igora Hinića smo kooptirali u naš stručni stožer uz trenera Igora Pezelja i Alksandra Tiškivskog. To je ostvareno odlukom našeg Upravnog odbora i dogovorom sa svim našim trenerima – priopćio je Zoran Roje, dugogodišnji igrač, trener i potom sportski direktor »primorjaša«. – Posebno mi je drago, kao što je to drago svima nama, da je Hinić, koji se tu rodio i koji je naša klupska legenda, prihvatio ovaj naš poziv.




Htjeli smo tako ostvariti pojačanje na klupi, na nama svima je da stisnemo malo jače kako bismo se izvukli iz ove situacije. Nadamo se da ćemo u subotu u Beogradu s »Partizanom« ići na pobjedu. Što se tiče plasmana na Final Four Triglav Regionalne lige, imamo samo još matematičke izglede, no ne opterećujemo se time, na nama je nastojati odigrati što bolje i dati sve od sebe.


Igor Hinić se ne želi razmetati krupnim riječima, veliko vaterpolsko ime ne nudi neka velika obećanja nakon što je pristao svojim znanjem i iskustvom pomoći u odsukavanju nasukanog riječkog vaterpolskog plovila.


– Dijete sam kluba i normalno mi je bilo da uskočim i svojim iskustvom nastojim pomoći treneru Igoru Pezelju kako bismo se izvukli iz ove situacije – kazao je Igor Hinić. – Dosad sam se bavio mladima, sada sam odgovorio na poziv prve ekipe. Imam i svojih obaveza koje ću staviti sa strane kako bih pomogao svom matičnom klubu. Tako će biti do kraja sezone, a onda ćemo vidjeti.