Treće mjesto na Volvo Kupu

Hrvatska vaterpolska reprezentacija protiv Mađara prosula pet golova prednosti

Igor Duvnjak



BUDIMPEŠTA Utakmica 3. kola Volvo kupa vaterpolista: Mađarska – Hrvatska 9:7 (1:6, 2:1, 3:0, 3:0). Plivalište u Budimpešti. Gledatelja 800. Suci: Horvat (Slovačka), Obradović (Crna Gora).


MAĐARSKA : Decker, Batori 2, Mezei, Vamos 2, Török., Manhercz 1, Nagy 1 , Zalanki, Jansik, Toth 1, Fülöp 1, Kovacs 1.


HRVATSKA: Marcelić, Lončar 1, Zović, Bukić, Sukno 3, Šetka, Buljubašić 1, Bijač, Macan, K. Milaković 1, Vrlić, Vukičević, Krapić 1.




Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je treće mjesto na tradicionalnom 11. izdanju Volvo Kupa, turnira odigranog u Budimpešti. Posljednjeg dana turnira izabranici Ivice Tucaka poraženi su od domaćina Mađara 9:7 nakon velikog preokreta.


Naime, hrvatski su vaterpolisti utakmicu odlično otvorili i poveli čak 6:1 golovima Ivana Buljubašića, Luke Lončara, Kristijana Milakovića, Ivana Krapića i u dva navrata Sandra Sukna. Mađari su se pribrali i počeli smanjivati naizgled teško dostižnu hrvatsku prednost, stigli su na 6:3 ali je Sukno pogodio za 7:3 na »poluvremenu«.


To je, međutim, bio posljednji hrvatski gol u ovom duelu, u posljednje dvije četvrtine mađarski vratar Decker je ostao nesavladan. Manhercz je iz peterca 6,13 minuta prije kraja izjednačio na 7:7, a Toth s igračem više i Vamos iz peterca su postavili konačan rezultat.


U drugoj utakmici 3. kola Crna Gora je pobijedila Slovačku 18:3 (5:1, 6:1, 3:0, 4:1) i osvojila prvo mjesto sa sedam bodova. Mađari su turnir okončali na drugom mjestu sa šest bodova, Hrvatska je treća sa četiri boda, a Slovačka četvrta bez bodova.