Svjetsko prvenstvo

Hrvatska u polufinalu protiv Srbije: Sukno i Garcia slomili Italiju

P. N.

foto: Reuters

foto: Reuters

U četvrtoj četvrtini, u raspletu utakmice, Vukičević odmah na početku zabija gol i Hrvatskoj donosi po prvi put prednost od tri gola razlike - 9:6.  Renzuto je u četvrtoj minuti smanjio na 9:7, ali Hrvatska odmah uzvraća golom Garcie - 10:7. U petoj Aicardi opet smanjuje na dva, a u šestoj Renzuti približava Italiju na gol razlike - 10:9. Srećom, novi gol za Hrvatsku daje Bušlje, a zatim ponovo i Garcia za 12:9, što je i konačan rezultat utakmice.



Hrvatska vaterpolo reprezentacija savladala je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva reprezentaciju Italije rezultatom 12:9, a naši najbolji igrači bili su Sukno i Garcia. Naše vaterpolo reprezentativce u polufinalu čeka Srbija, trenutačno najbolja reprezentacija svijeta, koja je za prolaz u polufinale tukla Australiju, uvjerljivim rezultatom od 15:5.


Već u drugoj minuti četvrtfinalne utakmice s Italijom Hrvatska je iskoristila igrača više i povela golom Šetke, da bi već u idućoj, trećoj minuti Sandro Sukno realizirao peterac i Hrvatsku doveo u prednost od dva gola razlike. Renzuto je zabio za smanjenje rezultata u četvrtoj minuti, a Aicardi za izjednačenje u petoj – 2:2. Sukno dvije minute kasnije ponovo zabija, u trenutku dok je Hrvatska imala dva igrača više. Bilo je to tri naprema dva za Hrvatsku.


U trećoj minuti druge četvrtine Figlioli je zabio odličan gol s desnog krila, za novo izjednačenje, ali u četvrtoj opet Sukno daje gol za prednost od jednog gola, a u šestoj Hrvatska zabija iz kontre za dva gola razlike – 5:3. Talijani se nisu dali: Bodegas u sedmoj minuti smanjuje, a Di Fulvio u osmoj daje gol za izjednačen rezultat – 5:5.




Na početku treće četvrtine Italija daje gol za prvo vodstvo. Opet Figlioli, opet krasan gol. U petoj Garcia postiže svoj drugi gol, ovaj put za izjednačenje, a u sedmoj Sukno zabija svoj četvrti zgoditak za novo vodstvo Hrvatske – 7:6. U osmoj minuti treće četvrtine ponovo zabija Šetka, za dva gola prednosti – 8:6.


U četvrtoj četvrtini, u raspletu utakmice, Vukičević odmah na početku zabija gol i Hrvatskoj donosi po prvi put prednost od tri gola razlike – 9:6. Renzuto je u četvrtoj minuti smanjio na 9:7, ali Hrvatska odmah uzvraća golom Garcie – 10:7. U petoj Aicardi opet smanjuje na dva, a u šestoj Renzuti približava Italiju na gol razlike – 10:9. Srećom, novi gol za Hrvatsku daje Bušlje, a zatim ponovo i Garcia za 12:9, što je i konačan rezultat utakmice.


Osim Hrvatske i Srbije, u polufinalu se našla još i Mađarska, koja je uvjerljivim rezultatom od 14:5 pobijedila Rusiju. Četvrti polufinalist reprezentacija je Grčke, koja je savladala Crnu Goru, rezultatom 12:7.


Polufinale sa Srbijom Hrvatska igra u četvrtak od 22.00 sata.


REZULTATI ČETVRTFINALA


Grčka – Crna Gora  12-7Srbija – Australija 15-5Mađarska – Rusija14-5Kasnije igraju:HRVATSKA – Italija

PAROVI POLUFINALA (27. srpnja)


Mađarska – GrčkaSrbija – HRVATSKA