EP vaterpolista

Hrvatska očekivano u četvrtfinalu: Sukno i Joković potopili Nizozemce

Hina

Sandro Sukno / Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Sandro Sukno / Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

Sukno i Joković su sa po pet pogodaka bili najefikasniji izabranici Ivice Tucka u dvoboju protiv Nizozemaca, u kojem je Hrvatska već nakon prve četvrtine imala prednost 4-1 i pokazala da neće imati problema s inferiornim suparnikom



BEOGRAD - Na krilima Sandra Sukna i Mara Jokovića Hrvatski vaterpolisti očekivanom su pobjedom nad Nizozemskom od 16-9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3), ostvarenom u osmini finala Europskog prvenstva koje se održava u beogradskoj Areni, izborili mjesto među osam najboljih momčadi.


 Sukno i Joković su sa po pet pogodaka bili najefikasniji izabranici Ivice Tucka u dvoboju protiv Nizozemaca, u kojem je Hrvatska već nakon prve četvrtine imala prednost 4-1 i pokazala da neće imati problema s inferiornim suparnikom.


Kad je Luka Bukić svojim drugim golom donio našim vaterpolistima sedam pogodaka viška (11-4) u završnici treće četvrtine, došlo je do laganog opuštanja. Nizozemci su lošije obrambeno razdoblje u igri Hrvatske iskoristili za ublažavanje poraza koji je mogao biti i uvjerljiviji da su to naši igrači htjeli. No, nije bilo potrebno dodatno rasipanje energije.




Nakon što je bio pošteđen u posljednjem dvoboju u skupini protiv Malte na vrata se vratio hrvatski kapetan Josip Pavić te zaustavio sedam od 16 udaraca Nizozemaca.


Izbornik Ivica Tucak sada će imati dva dana za odmor i regeneraciju te pripremu za četvrtfinalni dvoboj u kojem će, ne bude li nekakve senzacije, Hrvatsku u utorak, 19. siječnja (20.15 sati) čekati Mađarska. Mađari u nedjelju (17.15 sati) igraju utakmicu osmine finala protiv Gruzije.


HRVATSKA – NIZOZEMSKA  16-9 (4-1, 3-2, 4-3, 5-3)


BEOGRAD, Kombank arena. Gledatelja: 500.


HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković 5 (1), Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje, Sukno 5 (1), Pavlović, Šetka 2, Macan, Bijač


NIZOZEMSKA: Wagenaar, Frauenfelder, Winkelhorst 2, Van der Horst, Gielen 2, Lindhout 3 (1), Gottemaker 1, Reuten, Van der Bersselaar 1, Spijker, Koopman, Lucas, Hoepelman


PETERCI: Hrvatska 2/2, Nizozemska 1/1.


REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5/6, Nizozemska 4/5


Favorizirane reprezentacije Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Španjolske ostvarile su u subotu očekivane pobjede u prve četiri utakmice osmine finala Europskog prvenstva vaterpolista te tako izborile mjesto među osam najboljih momčadi Starog kontinenta.


Srbija ide na pobjednika sraza Rusija – Njemačka, a Crnogorci će igrati protiv pobjednika susreta Italije i Turske, a Španjolska čeka Grčku ili Rumunjsku.


Osmina finala – rezultati:


Španjolska – Malta  14-3


Crna Gora – Francuska  11-6


Srbija – Slovačka  10-5


HRVATSKA – Nizozemska 16-9


U nedjelju igraju:


Italija – Turska (9.30)


Mađarska – Gruzija (17.15)


Rumunjska – Grčka (18.45)


Rusija – Njemačka (20.15)