Svjetska liga

Hrvatska nakon preokreta bolja od Australije

Hina

foto: Hrvatski vaterpolski savez / www.hvs.hr

foto: Hrvatski vaterpolski savez / www.hvs.hr



U susretu posljednjeg kola skupine B završnog turnira Svjetske vaterpolske lige u četvrtak je Hrvatska u Beogradu svladala Australiju sa 11-9 (2-3, 2-2, 6-3, 1-1), te je osvojila drugo mjesto u skupini.


Nakon jučerašnjeg poraza od Srbije 10-11, hrvatski vaterpolisti su loše ušli u utakmicu protiv Australije. Naime, 45 sekundi prije kraja druge četvrtine Australija je vodila sa 5-3, a onda je uslijedio preokret. »Barakude« su u trećoj četvrtini slomile Australce, sa šest pogodaka u nizu došle su do komotne prednosti 9-5 dvije i pol minute prije isteka treće četvrtine.


Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Josip Vrlić sa tri gola. Ivan Krapić i Maro Joković zabili su po dva pogotka, a Loren Fatović, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Javier Garcia po jedan. Kod Australije, koju vodi hrvatski trener Elvis Fatović, najbolji je bio Andrew Ford sa tri gola.




Hrvatska i Srbija imaju po šest bodova, Australija tri boda, a na začelju je Kazahstan bez bodova. Večeras u posljednjem susretu skupine B sastaju se Srbija i Kazahstan.


Hrvatska će u petak u četvrtfinalu igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A u kojoj nakon dva kola vodi Španjolska sa četiri boda, Japan i Kanada imaju po tri boda, a Mađarska je na začelju sa dva boda.