Primorje EB slavilo u Šibeniku

Hinić: Uz pomoć navijača potvrditi peto mjesto

Igor Duvnjak

OPREZAN – Igor Hinić s igračima »Primorja Erste banke« / Snimio Vedran KARUZA

OPREZAN – Igor Hinić s igračima »Primorja Erste banke« / Snimio Vedran KARUZA

U uzvratu očekujem puno težu utakmicu. Bitna nam je pomoć navijača, željeli bismo da ih što više bude i u srijedu –  kaže trener Primorja uoči novog ogleda sa Solarisom



RIJEKA Mlado vaterpolsko društvo iz »Primorja Erste banke« je u Šibeniku na pravi način uplivalo u razigravanje za peto mjesto.


Neiskusni igrači nekadašnjeg asa, trenera Igora Hinića,  od prvih su  zaveslaja zauzdali domaćine, hitajući ka pobjedi, dozvolili su im samo dva pogotka do »poluvremena«, da bi na kraju pobijedili uvjerljivo sa četiri gola prednosti (13:9). 

– Bili smo čvrsti, agresivni, stvarno je bilo dobro – ocjenjuje trener  Igor Hinić pristup svojih pulena šibenskoj zadaći. – Rezultat je lijep, ali će biti gotovo kada bude gotovo. Ova pobjeda nam znači pune i ne znači ništa.  Tako se moramo spremati za uzvrat.


Riječani su se uspjeli nametnuti »Solarisu«, izrešetavši njegovu obranu rafalom od čak trinaest golova.




– Krasila nas je momčadska igra, igrali su jedan za drugoga do samog kraja. Ovog puta smo mi bili bolji, sport je takav da svaki puta pobjeda može otići na neku stranu. Bitno je da se da sve od sebe, a onda što bude.


Njegova momčad je uoči pobjeda nad  »Medveščakom« kotirala za favorita, šibensku momčad smatra vrlo dobrom.


– »Solaris« je dobro posložena momčad. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, to je gruzijski centar, potom napadač Vlahović, tu su i dva odlična beka. Igraju im Komadina i Štrkalj, brani im Jukić. To je dobra ekipa. Iskreno, nisam očekivao ovakav rezultat, mislim da će nam biti teže sada igrati s njima kod kuće nego u gostima.  Ovo su nove momčadi, srele su se prvi put te će se vjerojatno mijenjati taktike, ono što se nije znalo, sada se vidjelo.


Riječka momčad dočekuje kraj sezone sa tri uzastopne pobjede, u srijedu na uzvrat na Kantridi ulazi sa velika četiri gola prednosti, ali trener je oprezan.


– Naravno da je uvijek lijepo pobjeđivati, ali  od igrača uvijek tražim je da daju svoj maksimum. Oni su to radili cijele ove sezone.  Mlada smo momčad, imamo puno oscilacija te u ovom uzvratu očekujem dohvarpuno težu utakmicu. Bitna nam je pomoć navijača koji su nas zdušno bodrili cijele sezone, željeli bismo da ih što više bude i u srijedu – zaključuje Hinić.