EP vaterpolistica: Hrvatska – Izrael 7-7

Hina



Hrvatske vaterpolistice osvojile su prvi bod na Europskom prvenstvu u Barceloni, odigravši protiv reprezentacije Izraela 7-7 (0-1, 1-0, 2-2. 4-4), ali nisu uspjele izbjeći zadnje mjesto u skupini A i utakmicu za 11. mjesto protiv Turske, posljednjeplasirane reprezentacije u skupini B. 


Petra Bukić i Emmi Miljković postigle su po tri pogotka, dok je jednom mrežu pogodila Tereza Balić, dok je kod Izraelki najefikasnija bila Kerem Noy sa tri gola.


U prve dvije četvrtine obje su reprezentacije postigle samo po jedan pogodak. Tek u posljednjoj četvrtini su Izraelke uspjele stvoriti dva pogotka prednosti i u posljednje tri minute ući s vodstvom 7-5. No, Tereza Balić i Emmi MIljković su bile precizne za konačnih 7-7.




Izraelke su zahvaljujući boljoj gol-razlici osvojile peto mjesto i u ponedjeljak će se boriti protiv Srbije za 9. mjesto, dok će Hrvatska protiv Turske (13.30 sati) igrati utakmicu za 11. mjesto. U ponedjeljak će biti odigrane i sve četvrtfinalne utakmice, a parovi će biti poznati po završetku današnjeg, posljednjeg kola po skupinama.