Izborna Skupština

Darko Ćuruvija novi predsjednik Sportskog društva “Primorje 08”

Igor Duvnjak

Foto_Roni Brmalj

Foto_Roni Brmalj

U Predsjedništvu ću biti prvi među jednakima – rekao je Darko Ćuruvija, koji je naslijedio dosadašnjeg predsjednika Željka Vidana



RIJEKA Darko Ćuruvija je novi predsjednik ugledne riječke sportske institucije, Sportskog društva »Primorje 08«. Na funkciji čelnika društva čija je tradicija duža od jednog stoljeća naslijedio je dosadašnjeg predsjednika Željka Vidana. Odluka je donesena na sinoćnjoj Izbornoj Skupštini »Primorja 08«, održanoj u trofejnoj sali bazena na Kantridi, na kojoj su skupštinari jednoglasno izabrali novog predsjednika.


– Hvala članovima Skupštine, a pogotovo onima u Presjedništvu »Primorja 08«. Bila mi je čast u proteklom razdoblju raditi s ovom grupom ljudi. Iz zdravstvenih razloga više se nisam kandidirao na ovu funkciju – rekao je Željko Vidan predlažući potom nasljednika. – Darko Ćuruvija je čovjek kojega predlažem za predsjednika. Dokazao se svojim višegodišnjim radom, to je čovjek koji ima karizmu.


Novi čelnik »Primorja 08«, koje u sebi objedinjuje pet klubova, muški i ženski vaterpolo, plivački klub, klub sinkroniziranog plivanja te klub skokova u vodu i onaj daljinskog plivanja, nakon izbora se kratkim govorom zahvalio na iskazanom povjerenju.




– Hvala Željku Vidanu na krasnim riječima kojima me je predstavio skupštinarima. Velika mi je čast što ste mi ukazali ovo povjerenje. Nadam se da to povjerenje neću iznevjeriti – kazao je okupljenima Darko Ćuruvija. – »Primorje 08« ima izuzetno veliku tradiciju, iduće godine ćemo slaviti 110. obljetnicu njegova postojanja. Hvala svima koji će mi pomoći.


Mislim na dostojan način voditi ovo sportsko društvo. Ovdje sam prisutan od 1996. godine u klubu sinkroniziranog plivanja »Primorje Aqua Maris« i stalno pratim što se događa. Ovo mi je sada velika čast i odgovornost, u djelovanju ću u Predsjedništvu biti prvi među jednakima. Želim da svi zajedno iduće godine proslavimo 110. obljetnicu »Primorja 08«.



Darko Ćuruvija, rođen 1946. godine, ima bogatu sportsku biografiju. Bio je prvi predsjednik Kluba sinkroniziranog plivanja »Aqua Maris« još 1996. godine, sada je u klubu potpredsjednik. Dopredsjednik je i Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja. Uz to je i član Tehničke komisije LEN-a (Europska federacija) za sinkronizirano plivanje. U mirovini je četiri godine, ali zato je u sportu vrlo aktivan.



Osim novog čelnika, u Predsjedništvu »Primorja 08« su još Lea Miletić, Vanja Prizmić, Željko Vidan, Ferdo Hitrec, Zlatko Bibanović, Aleksandra Saršon-Pezelj i Mladen Mišković. Spominjanje Mladena Miškovića, Zlatka Bibanovića, Ferda Hitreca i Vanje Prizmića samo upotpunjava dojam o svojevrsnom »Amarcordu« vodenih sportova na sinoćnjem skupu na riječkom bazenu s obzirom da su osim njih viđeni i drugi koji su tu prisutni desetljećima ostavljajući dubok trag. Dovoljno je istaknuti Zorana Roja, doktora Danka Pavešića ili svima dragoga Miru Jelovicu.

Svi su oni zajedno dio jedne, one primorjaške obitelji. Skupu se pri kraju Skupštine obratila i gošća, nova gradska Pročelnica za sport i tehničku kulturu Vera Begić Blečić, koja je poželjela sve najbolje skupštinarima te novom predsjedniku i predsjedništvu »Primorja 08«.