Za svaku pohvalu

DUBIOZA PRIMORJE KOLEKTIV Mladi riječki vaterpolisti ugostili u bazenu članove slavnog benda

Kristian Sirotich

Snimio Đerđ KURTI/ Foto KURTI

Snimio Đerđ KURTI/ Foto KURTI

Željeli smo našoj djeci malo proširiti vidike, dodatno ih motivirati za rad, za bolje treniranje, funkcioniranje. I, naravno, pokazati im da sport i glazba mogu ići ruku pod ruku . Zahvaljujemo se članovima benda na dostupnosti, pristupačnosti, ljubavi prema vodenim sportovima i nevjerojatnoj pozitivnoj energiji – kazao je predsjednik »Primorja EB« Samir Barać



RIJEKA Kako razbiti rutinu svakodnevnih treninga i inače naporan sport učiniti barem malo zanimljivijim, a pritom spojiti ono što je nekome naizgled možda i nespojivo pa svemu tome dodati i jednu odgojno, obrazovnu i edukativnu notu?


Možda je takvo što nemoguće, a možda su u Vaterpolskom klubu »Primorje Erste banka« baš uspjeli pronaći pravi način. Zahvaljujući svojim privatnim poznanstvima, agilni momci iz uprave kluba odlučili su na trening svojih mladih nada dovesti – »Dubioza kolektiv«. Momci iz »Dubioze« u petak su na Trsatu održali koncert u rasprodanoj Dvorani mladosti, a pripremu za riječki nastup napravili su zajedno s mladim »primorjašima« ukazavši se na njihovom treningu na Kantridi. Kako je to izgledalo?


Pozitivna vibra 


– Od trenutka kad su dečki iz »Dubioza kolektiva« stupili nogom na bazen bilo je nezaboravno. Stvorila se nevjerojatno pozitivna vibra između velikih glazbenih zvijezda i mladih sportaša. A kako su došli? Kažu da su siti pjevanja za političare i da će od sada nadalje pjevati samo za djecu i omladinu – kroz smijeh govori Samir Barać, proslavljeni riječki vaterpolist i predsjednik Vaterpolskog kluba »Primorje EB«. Riječki klub nalazi se u nezavidnoj situaciji, naročito onoj financijskoj, što je gotovo u potpunosti u skladu s imenom popularnog bosanskohercegovačkog benda, kojega su Riječani dočekali sa za tu priliku posebno pripremljenim dress-codom. Napravili su majice i kapice u dubiozinim prepoznatljivim žuto-crnim bojama s natpisom: »Dubioza Primorje kolektiv«. Ili ako se parafrazira poznata riječka krilatica onda: Zajedno smo dubioza!




Snimio Đerđ KURTI/Foto KURTI


Snimio Đerđ KURTI/Foto KURTI



– Ha, ha, ha. Ne, nije nam namjera mijenjati ime kluba. Htjeli smo našim mladim sportašima pokazati da sportska kultura i kultura glazbe mogu ići zajedno i da su silno povezane. Naročito kad su u pitanju upornost koja je potrebna da bi se ostvario uspjeh i broj ponavljanja koji je potreban da bi se neko znanje usvojilo. A vjerojatno je najljepši trenutak bio kad su naši najmlađi igrači članovima benda darovali kapice u njihovim bojama. Tu se osjetila prava sinergija glazbe i sporta.


Reći će očevici da su u riječkom klubu poduzeli sve sigurnosne mjere, da su pripremili spasilačku službu, da su koluti i narukavice na napuhavanje bili nadohvat ruke… No, ništa od toga nije bilo potrebno, Almir, Adis, Senad, Vedran, Brano, Biljana, Jernej i gospodin Lokanda sjajno su se snašli u svojim novim ulogama. Toliko da ih u »Primorju« planiraju registrirati za jednu od svojih veteranskih ekipa.


Snimio Đerđ KURTI/Foto KURTI


Snimio Đerđ KURTI/Foto KURTI



Kreativna energija 


I sigurno neće pogriješiti. Jer su i ovim potezom dokazali da su u riječkom klubu svim problemima unatoč zadržali itekako pozitivan duh i da svim problemima unatoč svoju kreativnu energiju znaju kanalizirati na pravi način. Baš onako kako to rade i momci iz popularnog benda. I zbog toga će se sigurno jednog dana izvući iz svojih dubioza, zbog toga će sigurno odgojiti nove vaterpolske zvijezde i vratiti riječki klub na stare staze slave.


– Željeli smo našoj djeci malo proširiti vidike, dodatno ih motivirati za rad, za bolje treniranje, funkcioniranje. I, naravno, pokazati im da sport i glazba mogu ići ruku pod ruku. Zahvaljujemo se Ivanu Baraću koji nam je ovo omogućio i članovima benda na dostupnosti, pristupačnosti, ljubavi prema vodenim sportovima i nevjerojatnoj pozitivnoj energiji – zaključio je Samir Barać.


Bravo »Primorje EB«, bravo Dubioza kolektiv!