Pripreme

Australac Ford stiže na Kantridu

Igor Duvnjak

Foto: Sergej Drechsler

Foto: Sergej Drechsler



RIJEKA Dok novi trener vaterpolista »Primorja Erste banke« Igor Hinić, nekadašnji proslavljeni igrač odrađuje uobičajene pripreme uoči početka sezone, klub očekuje najavljeno australsko pojačanje, tamošnjeg reprezentativca Georga Forda, koji bi trebao u srijedu stići u Hrvatsku. Riječ je o beku rođenom 1993. godine, sudioniku proteklih Olimpijskih igara u Brazilu i ljetošnjeg Svjetskog prvenstva u Budimpešti. On će na Kantridi naslijediti sunarodnjaka Nathana Powera, igrača koji je iz Rijeke prešao u splitski »Jadran«.


Mladi Ford, koji u karijeri još nije igrao u klubu izvan svoje zemlje, angažiran je uz pomoć nekadašnje napadačke zvijezde »Juga« Elvisa Fatovića, potom već niz sezona uspješnog izbornika australske reprezentacije. U srijedu će ga u zagrebačkoj zračnoj luci dočekati vodstvo »Primorja EB«.


Inače, Riječani s obzirom na financijsku situaciju nisu planirali dovođenje igrača sa strane, ali su silom prilika morali promijeniti svoje opredjeljenje nakon teške ozljede beka Mislava Vrlića, brata reprezentativnog centra Josipa, mladića koji je nedavno u prometnoj nesreći doživio trostruki prijelom potkoljenice. Igrač koji je trebao biti jedan od ključnih poluga svoje momčadi, kako na beku tako i ulaskom na poziciju drugog centra, nedavno je i operiran te ga tek očekuje dugotrajan period oporavka.




U klubu u međuvremenu osim ostalih aktivnosti pripremaju i »Večer Primorja Erste banke«, susret i druženje na bazenu na Kantridi, priredbu na kojoj će biti predstavljena značajno pomlađena seniorska ekipa Igora Hinića kojoj će iduće prvenstvo za niz igrača biti »vatreno krštenje« kako u Regionalnoj ligi tako i u domaćem prvenstvu. Ova skromna klupska »primorjaška« fešta je dogovorena za ovaj petak od 19 sati.