PRIMORJE - JUG 0:2

Asić: Bilo je to čupanje a suci su donosili dvojbene odluke

Igor Duvnjak

Oni su igrali jako čvrsto, na granici grubosti, s čvrstim kontaktima. U takvom vaterpolu teško možemo igrati jer mi nemamo takav profil igrača, nemamo fizički tako moćne igrače u kontaktu, kaže trener Riječana



RIJEKA Ivan Asić, trener vaterpolista »Primorja Erste banke« je u neugodnojh ulozi »odvjetnika obrane« nakon što je njegova momčad u finalu play-offa izgubila prve dvije utakmice i na rubu je konačnog poraza.


– Oni kažu da je bilo čvrsto, a to je bilo čupanje, igra koja nama ne odgovara, ponavlja Asić činjenicu poznatu i prije riječkog i dubrovačkog duela s »Jugom CO«, ali je suglasan da svatko igra kako mu je dozvoljeno. – I u Rijeci se utakmica prelomila početkom četvrte četvrtine. Bilo je sve u golu razlike. U Dubrovniku je bilo 6:5  i onda su se dogodile diskutabilne odluke sudaca, koje nama nisu nikako išle na ruku. Utakmice se tu prelomila. Oni su otišli na dva, pa na tri gola razlike.


Trener Riječana se čuva komentiranja suđenja kao neutralna Švicarska neprijateljstva sa susjedima, ali ipak spominje neke stvari.




– Kod tih tri razlike je bilo kao da su svi odahnuli. Pokušavali smo, a oni su igrali jako čvrsto, na granici grubosti, s čvrstim kontaktima. U takvom vaterpolu teško možemo igrati jer mi nemamo takav profil igrača, nemamo fizički tako moćne igrače u kontaktu.


Trener se uspkos nedostatku »snagatora« okreće slabostima u svojoj momčadi.


– Unatoč tome mi smo imali neke svoje šanse. Primili smo gol-dva više nego inače, mada nam je igra s igračem manje bila dobra. Branili smo se učinkom 50 posto, ali ukupno je primljen gol-dva više no obično. Na drugoj strani nismo dali neke golove s igračem više, to je stvorilo razliku. Riječ je o dvije vrhunske momčadi. Ove utakmice su nažalost išle u njihovu korist, ali ne mora značiti da sljedeće neće biti na našoj strani. Igramo na domaćem terenu, a za ostvariti pobjedu moramo igrati puno bolje i prilagoditi se ovakvim kriterijima.


»Primorje EB« je stiglo do zida, u srijedu je za Riječane »ili-ili«, pobjeda je imperativ.


– Moramo dobiti pod mus da »ostanemo živi« u ovoj seriji. Mislim da to možemo, što smo pokazali puno puta u ovoj sezoni. Oni dolaze puni samopouzdanja nakon dvije pobjede. Rasterećeni su, ali mislim da smo sposbni napraviti break, produžiti seriju i dovesti dinale u četvrtu utakmicu u Dubrovnik, zaključio je Asić, koji je u Dubrovniku zaradio crveni karton pa će u srijedu na klupu Zoran Roje, dugogodišnji trener »Primorja EB« a sadašnji sportski direktor.


Sutra počinje prodaja ulaznica za treću utakmicu finala koj se igra na Kantridi u srijedu u 19.15 sati. Ulaznice se mogu kupiti u kafiću na bazenu te u trafikama »Novog lista« na Kantridi i u središtu grada.