Zoran Kvržić

Utakmica s Osijekom nam jako puno znači u borbi za drugo mjesto

Denis Frančišković

Zoran Kvržić tijekom ogleda s Istrom 1961/Foto Arhiva NL

Zoran Kvržić tijekom ogleda s Istrom 1961/Foto Arhiva NL

Dobro bi nam došla ta tri boda kako bismo nastavili igrati malo rasterećenije. Ovaj sudar s Osječanima je jedan od ključnih. Tu pobjeda praktički znači šest bodova - kaže iskusni ofenzivac koji je stigao u Rijeku 2013. upravo iz Osijeka



RIJEKA Već nakon posljednjeg sučevog zvižduka u Maksimiru za »bijele« je počela puno važnija »operacija Osijek«. Nedjeljni je to derbi kola momčadi koje imaju jednak broj pobjeda (12) i obostrano važan susret u borbi za drugo mjesto uoči koje Riječani zahvaljući manjem broju poraza imaju bitna dva boda prednosti. Iza oba sastava su porazi od Dinama, kod Osječana pomalo neočekivani posljednji posrtaji u znaku domaćih remija sa Slaven Belupom i Lokomotivom (1:1). Sve je to poprilično poremetilo planove gostiju iz Gradskog vrta, toliko da se u slučaju neuspjeha spominje i otkaz Zoranu Zekiću. S druge strane Riječani brinu svoje brige, čak 11 igrača, što zbog ozljeda što zbog kartona, ne konkurira za ovaj sudar.


– U Maksimiru smo s obzirom na okolnosti odigrali jednu korektnu utakmicu. U nekim situacijama smo možda mogli i malo bolje reagirati, no Dinamo je u ovom trenutku prejak i premoćan. Mislim da ne treba žaliti ni za čim već se koncentrirarti na predstojeće utakmice – ističe Zoran Kvržić, riječka uzdanica na boku i dokapetan momčadi. S obzirom na odnose i bodovnu zalihu ovaj derbi nosi posebnu specifičnu težinu.

Marić i Škorić


– Utakmica s Osijekom nam jako puno znači, kako za nastavak prvenstva, tako i u borbi za drugo mjesto. Dobro bi nam došla ta tri boda kako bismo nastavili igrati malo rasterećenije. Ovaj sudar s Osječanima je jedan od ključnih. Tu pobjeda praktički znači šest bodova. Ove sezone liga je baš dobra. Evo, primjerice pozicija Slaven Belupa nije nimalo realna na ljestvici s obzirom na stanje u momčadi, u i oko kluba – dodaje Kvržić koji je u Gradskom vrtu proveo tri sezone (2010. – 2013.)


– Osijek ima jako dobru momčad. Evo, sad im stječe pravo nastupa i Madžar koji zasigurno puno znači u njihovoj igri. Istina, prodali su nekoliko ključnih igrača, ali i nas će se puno toga pitati u toj utakmici.




Kad je riječ o gostima, po Kvržiću posebno trebati pripaziti na jednog igrača, Mirka Marića, s 12 golova vodećeg strijelca HNL-a.


– Mariću ne treba mu puno prilika da zabije. Njemu se ne smije pružiti ni polušansa, a kamoli šansa. Jako je opasan, a što se tiče prekida igre, tu treba obratiti pozornost na Škorića – kaže Kvržić.


Dobar posao


Ovakve utakmice za neke igrače bude i posebne emocije. Posebno kada se preko puta centra naći bivši suigrači.


– U Osijeku sam napravio prve korake u HNL-u, a tada sam igrao sa Šoršom, Pušićem, Škorićem, Malenicom, sada im se vratio i Dugandžić… Dobri su to igrači. Trener Zekić? Po meni on je jako kvalitetan trener. U posljednje dvije godine, otkad je u Gradskom vrtu, radi jako dobar posao. Osječani se pod njim stalno drže u vrhu, pogotovo je to teže u ovoj ligi deset – smatra Kvržić.


Uz velik popis ozlijeđenih, »bijelima« će ove nedjelje nedostajati i požutjeli Pavičić i Mamić.


– Ozljede su nam stvarno dosta toga poremetile, a sad su stigli i kartoni. Sigurno će nam dosta nedostajati Pavičić. No, što je tu je. Takve smo sreće ove sezone. Vjerujem da će biti bolje, pogotovo nakon ove stanke, da ćemo se početi kompletirati.


Posebno je pitanje kako će Igor Bišćan zatvoriti poziciju lijevog beka na kojoj bi mogao zaigrati Hrvoje Smolčić.


– Ovo je prilika za naše mlade. Bušnja je već protiv Dinama pokazao da može odigrati kvalitetno. Imamo stvarno dobar potencijal mladih igrača. Lepinjica je već okusio Prvu ligu, nedostaje mu samo malo više utakmica i iskustva.


Kvržić je silom prilika povučen na poziciju desnog beka gdje ne igra ništa manje lošije nego na svoj prirodnoj poziciji desnog krila.


– Malo me vuče gol, ali nema druge. Moram zasad to odrađivati – zaključuje Kvržić.