US Open

Zbog kiše otkazan meč Petre Martić i Ane Bogdan u New Yorku

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS



NEW YORK Dvoboj 2. kola turnira tenisačica na US Openu između Petre Martić i Rumunjke Ane Bogdan, koji je trebao biti odigran u srijedu u New Yorku, zbog kiše je otkazan i prebačen za četvrtak, baš kao i svi mečevi na terenima bez krova u Nacionalnom teniskom centru Billie Jean King.


Prema predviđenom programu odigrani su tek dvoboji na stadionima Arthur Ashe i Louis Armstrong, koji imaju pomičan krov.


U konkurenciji tenisača nastup u 3. kolu izborio je Švicarac Roger Federer pobijedivši bosansko-hercegovačkog predstavnika Damira Džumhura sa 3-6, 6-2, 6-3, 6-4 i tako se pridružio Japancu Keiju Nishikoriju koji je u prvom dvoboju programa svladao Amerikanca Bradleyja Klahna sa 6-2, 4-6, 6-3, 7-5. Nažalost, u 3. kolo se bez borbe probio i Bugarin Grigor Dimitrov kojemu je najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić predao dvoboj zbog ozljede donjeg dijela leđa.




U konkurenciji tenisačica prve su do 3. kola stigle dvije bivše finalistice US Opena, Čehinja Karolina Pliškova i Amerikanka Madison Keys. Pliškova je sa 6-1, 6-4 nadigrala Gruzijku Mariam Bolkvadze, a Keys je sa 6-4, 6-1 bila bolja od Kineskinje Lin Zhu.


Prema djelomičnom rasporedu za četvrti dan US Opena poznato je da će Marin Čilić protiv Nijemca Cedrik-Marcela Stebea igrati zadnji meč večernjeg programa na stadionu Louis Armstrong, a početak tog dvoboja će biti u petak ujutro oko tri sata po srednjoeuropskom vremenu. Petra Martić protiv Ane Bogdan i Donna Vekić protiv Estonke Kaije Kanepi će igrati na jednom od vanjskih terena.


Prognoza vremena za četvrtak u New Yorku je povoljna.